1300 de poliţişti, jandarmi, pompieri, salvatori SMURD, la lucru, de Sărbătorile pascale. Subprefectul Ioan Zăgrean: Sunt măsuri de prevenţie, pentru siguranţa cetăţeanului

Subprefectul județului Bistrița-Năsăud, Ioan Zăgrean, și purtătorii de cuvânt ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne- subcomisar Crina Sârb - Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, lt. col. Georgeta Căşvan - Inspectoratul Județean de Jandarmi „Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud și lt. col Cristian Bucur -  Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud – au susținut, joi, declarație de presă privind măsurile specifice dispuse în contextul Sărbătorilor Pascale.

Din capul locului, subprefectul Ioan Zăgrean a punctat faptul că toate aceste măsuri au fost luate pentru siguranţa cetăţeanului, pentru reducerea evenimentelor neplăcute, iar nu pentru a aplica sancţiuni contravenţionale. „Pe lângă aceste instituţii, sunt măsuri luate şi de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor, de DSVSA BN, dar contăm şi pe spiritul civic în prevenirea şi soluţionarea unor probleme care pot apărea”, a declarat subprefectul Ioan Zăgrean.

        La nivel județean, zilnic, aproape 200 de poliţişti de la Ordine Publică, Rutieră, Investigații Criminale, Acțiuni Speciale și alte structuri vor acţiona pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică. Pentru prevenirea unor fapte antisociale sunt avute în vedere zonele aglomerate, iar pe principalele drumuri naționale din județ se va acționa pentru fluidizarea traficului rutier și combaterea cauzelor generatoare de accidente.

În fiecare zi, peste 70 de patrule de siguranţă publică vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. În perioada menționată, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, 132 de poliţişti de la structurile rutiere vor acţiona pe drumurile publice din județ, în zona lăcaşurilor de cult, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone. Totodată, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii rutieri vor folosi, în medie, zilnic, 7 autospeciale dotate cu aparate radar. De asemenea, pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, în această perioadă vor fi intensificate controalele și testările în trafic cu aparatele etilotest și DrugTest”, a precizat subcomisarul Crina Sârb, purtător de cuvânt al IPJ BN.

„În perioada sărbătorilor, un efectiv de aproximativ 400 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud vor asigura măsurile de ordine publică la toate evenimentele care vor avea loc în spațiul public pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, îndeosebi în localitățile: Bistriţa, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Rodna, Strâmba şi Piatra-Fântânele.  Pentru a acorda sprijin turiștilor la nevoie, jandarmii montani Rodna, Piatra-Fântânele, Colibița respectiv jandarmii din cadrul Postului Staţiune Balneară Sângeorz-Băi, se vor afla permanent în zonele de agrement și pe traseele montane.

           Pentru protejarea populației împotriva activităților de comerț ilicit vom continua acțiunile de control în pieţe agroalimentare şi centre comerciale, prin verificarea modului de depozitare, transport şi valorificare a produselor din carne, aceste misiuni fiind executate în cooperare cu Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor sau cu alte structuri specializate.”, a menţionat lt. col. Georgeta Căşvan,    

Nu în ultimul rând, lt. col. Cristian Bucur, şef Inspecţie Prevenire din cadrul ISU BN, a transmis că 100 de pompieri, salvatori şi paramedici SMURD vor fi la datorie. Pentru a nu apăra probleme deosebite, în zona bisericilor cu aflux mare de credincioşi,  vor fi amplasate autospeciale ale pompierilor. De altfel, au fost transmise adrese către UAT-uri cu privire la respectarea măsurilor de securitate la incendiu, iar bisericile şi mănăstirile au fost verificate preventiv.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5