Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, marcată printr-un eveniment aparte la Palatul Culturii

La Palatul Culturii, a fost marcată Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului printr-un spectacol cum nu s-a mai văzut, organizat, susținut și prezentat de copii și tineri diagnosticați cu autism.
"Copii și tineri talentați, cu abilități deosebite, au interacționat cu publicul în foaierul Centrului Cultural Municipal, de unde nu au lipsit tabla de șah, cubul Rubik, pictura pe tricouri, un atelier de brățări, goblenul, dulciurile fermecate și un simulator de autism 3D.
Deviza "Am autism și sunt UIMITOR" a reunit mulți participanți la un spectacol caritabil care a inclus în program și momente de dans modern și balet, oferite de Palatul Copiilor și Școala de Arte și Meserii, iar trupa Micul Prinț a dat o reprezentație deosebită de body percussion.
Felicitări și toată susținerea pentru doamna Ana Dragu, președintele Asociației Autism Europa, care de mulți ani luptă să faciliteze terapia și integrarea în societate a persoanelor cu tulburări din spectrul autist!", a scris primarul Ioan Turc, pe pagina de facebook.
Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a menționat că evenimentul s-a constituit într-o lecție despre acceptare și respectarea diferențelor. "
De Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, să ne oprim puțin și să pătrundem în lumea fascinantă și plină de provocări a celor ce luptă cu autismul. O lume a sincerității, a bogăției simțurilor, unde fiecare gest înseamnă comunicare, o lume plină de obstacole, dar de la care înveți multe: cum să lupți, cum să reziști, cum să nu te dai bătut. Mă-nclin în fața tuturor celor ce duceți această luptă: copii, părinți, frați, bunici. D-na Ana Dragu, ceea ce reușiți să faceți prin Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ este dincolo de cuvinte. Aveți tot respectul meu și în continuare vă sunt alături, oricând, cu orice îmi stă în putință. La mulți ani, Prinți Albaștri! La mulți ani, Prințese Albastre!', este mesajul președintelui Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5