Ziua Naţională a României sărbătorită la Cuibul visurilor Maieru

Ziua Naţională a României, 1 Decembrie 1918, a fost sărbătorită la Muzeul „Cuibul visurilor” din Maieru printr-un frumos program literar-artistic susţinut de clasa a V-a A, diriginte prof. Elena Ursa, ca urmare a parteneriatului dintre Muzeu şi Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din localitate.
Muzeograful Dan Popescu le-a prezentat micilor elevi, în amfiteatrul muzeului, importanţa deosebită a Unirii Transilvaniei cu România de la 1 Decembrie 1918, după care, toţi elevii clasei au recitat poezii, unele dintre ele fiind creaţii proprii, având o singură temă, cea a Unirii. De asemenea au fost prezentate două foi mari, albe, cartonate, cu desene despre marele eveniment. Muzeograful a condus, apoi, elevii spre „Colţul Unirii”, la care, alături de celelalte obiecte şi documente, la loc de cinste stă fotografia delegaţiei de săteni care a reprezentat comuna Maieru la Alba Iulia, la 1 decembrie 1918, când s-a consfinţit pentru totdeauna Unirea Transilvaniei cu Ţara mamă, România. Peste câteva zile vom intra în Centenarul Marii Uniri. Muzeograful Dan Popescu şi prof. Liviu Ursa, au arătat micilor artişti importanţa acestuia şi i-au invitat să mai viziteze „Cuibul visurilor” şi în anul când vom aniversa o sută de ani de la marele act istoric.
„Cuibul visurilor” a organizat, în cinstea marii sărbători, două expoziţii, expoziţia de icoane pe sticlă, „Rugăciune pentru români”, a prof. Anastasia Pop şi elevii săi, şi expoziţia de desene pe carton a lui Valeriu Mureşan, „Scriitori de seamă ai judeţului nostru”, expoziţii vizitate de elevi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5