Ziua Pompierilor, marcată la Năsăud. Primarul Mircea Romocea: Sunteţi prezenţi acolo unde viaţa şi bunurile noastre sunt ameninţate!

Năsăudenii au fost alături de pompieri, la ceas aniversar, la ceremonialul militar din Piața Unirii. Pe lângă mesajele transmise de col. Constantin Florea, inspectorul şef al ISU BN, subprefectul Ciprian Ceclan şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Puica, programul a cuprins avansări înainte de termen cu ocazia zilei nobilei arme, premierea celor mai buni pompieri, defilarea salvatorilor năsăudeni, prezentarea tehnicii de intervenție, jocuri specifice pompierilor dedicate copiilor și multe alte surprize.

„Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală care comemorează în fiecare zi de  13 septembrie Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zărnescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

       Această zi a fost desemnată ca Zi a pompierilor din România, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri  în acea luptă din timpul Revoluției Române din 1848. Legal, oficializarea ei s-a produs începând cu anul 1953.

               Astăzi, pe lângă prevenirea și stingerea  incendiilor, pompierii execută descarcerarea și salvarea persoanelor în urma accidentelor de orice natură, intervin la inundații și alte dezastre, acordă, în cadrul S.M.U.R.D, primul- ajutor calificat, practic sunt prezenți acolo unde  viața și bunurile concetățenilor noștri, precum  și mediul sunt amenințate de manifestarea riscurilor naturale sau antropice”, a transmis primarul Mircea Romocea.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5