Ziua Pompierilor, marcată în centrul Bistriţei

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bistriţa” organizează mâine de la ora 12.00 pe pietonal (str. Liviu Rebreanu), o manifestare prilejuită de aniversarea Zilei Pompierilor din România.

Evenimentul include ceremonial militar şi religios, defilarea tehnicii „de la vechi la nou”, expoziţie de tehnică de luptă şi exerciţii demonstrative.

Ziua Pompierilor are o semnificaţie istorică deosebită, în urmă cu 162 de ani, pe 13 septembrie 1848, trupele otomane invadau Bucureştiul. Pe Dealul Spirii, în calea lor au stat peste 150 de pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, care cu propriul lor sânge au făcut dovada incontestabilă a curajului şi ataşamentului ne-strămutat pentru apărarea idealurilor revoluţiei.

“Bătălia din Dealul Spirii a fost prima manifestare a voinţei naţiunii române în devenire, faţă de puterea suzerană, după secole de oprimare, marcând astfel prima implicare majoră a pompierilor militari în lungul şir de evenimente care vor jalona istoria modernă a României. Întotdeauna aceştia s-au situat, trup şi suflet, alături de cetăţeni”, declară ofiţer relaţii publice mr. Vasile Trifan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5