Ei sunt eroii noștri, în fiecare zi! De Ziua Pompierilor, steagul Centenarului Marii Uniri, la înălţime

Momente emoţionante la Bistriţa de Ziua Pompierilor, lângă simbolul Bistriţei – Biserica Evanghelică. La marcarea a 100 de ani de la Marea Unire, steagul Centenarului a fost coborât de la înălţime şi predat oficialităţilor din autospeciala care are o scară de nu mai puţin de 32 de metri.
Au onorat invitaţia prefectul Ovidiu Frenţ, primarii Ovidiu Creţu (Bistriţa) şi Traian Ogâgâu (Sângeorz Băi) , vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Vasile Puica, viceprimarul Cristian Niculaie, şefi ai altor instituţii militarizate din subordinea MAI, ai Brigăzii 81 Mecanizată „Gen. Grigore Bălan”.
„La împlinirea a 170 de ani de existenţă instituţională, doresc tuturor pompierilor din România, multă sănătate, misiuni încheiate în siguranţă şi cu succes. Conştiinţa publică vă identifică drept salvatori, iar acest loc de cinste a fost câştigat prin muncă şi uneori chiar prin sacrificiul suprem. Sunteţi oameni deosebiţi, pentru care altruismul este un mod de viaţă. Sunteţi o familie unită şi vă încredinţaţi viaţa fără rezerve în mâinile camarazilor”, a spus prefectul Ovidiu Frenţ, transmiţând mesajul ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.
În acest cadru, col. Constantin Florea, inspector şef al ISU BN, şi prefectul Ovidiu Frenţ au transmis mesaje pentru bravii noştri eroi, care luptă indiferent de starea vremii şi de orele zilei, pentru salvarea vieţilor.
Un punct aparte l-a constituit avansarea în grad, precum şi primirea de diplome de onoare pentru pompierii care au făcut cinste în diverse situaţii Inspectoratului.

Pe Pietonalul „Liviu Rebreanu” din municipiul Bistrița o serie de activități dedicate „Zilei Pompierilor din România”. Ceremonialul militar, defilarea cadrelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița”, alături de voluntarii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița și voluntarii din cadrul programului „Salvator din Pasiune”, expoziția tehnicii din dotarea Inspectoratului, alături de exercițiul demonstrative, au fot moment special ale acestei zile. La Secția de Pompieri Năsăud, Garda de Intervenție Beclean, Garda de Intervenție Prundu Bîrgăului, Garda de Intervenție Sângeorz – Băi și Punctul de Lucru Lechințaa fost Ziua Porților Deschise.
Ei sunt eroii noștri, în fiecare zi! Astăzi, mai mult ca oricând, este despre ei.
La mulți ani !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5