Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Năsăud

          Despărțământul Astra, în organizarea Cercului Astra oraș Năsăud, au sărbătorit în 24 ianuarie Unirea Moldovei cu Țara Românească înfăptuită în anul 1859 sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza, pas hotărâtor în reușita Marii Uniri și a creării Statului Român Modern, ctitor fiind Regele Ferdinand, numit și întregitorul unui întreg neam.  

          S-a depus o coroană de flori la Monumentul Regelui Ferdinand, situat în fața Policlinicii din B-dul Grănicerilor Năsăud.

          Manifestarea a fost precedată de discursurile susținute de col.(r.) Ioan Boțan - președintele Despărțământului Astra,  prof. Ionela Bidică de la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” - consilier local, prof. Ioan Seni - președinte de onoare a Despărțământului Astra și Lucreția Mititean - astristă. 

          Evenimentul a fost înfrumusețat prin recitalul poetic prezentat de d-na Claudia Talpoș - președinta Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local, cu poezia ,,Deșteptarea României” de Vasile Alecsandri și prin recitalul muzical ,,Hora Unirii” susținut de grupul prezent la manifestare.

 

Floarea Pleș

președ. Cerc Astra oraș Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5