Ziua Veteranilor de Război, marcată la Bistrița. Subprefectul Ioan Zăgrean: În vremuri grele, conștientizăm mai profund care este rolul armatei

Ziua Veteranilor de Război a fost marcată, astăzi, și la Bistrița, la sediul Batalionului 812 Infanterie Bistrița, printr-o ceremonie militară și religioasă organizată la Monumentul Eroilor din cadrul garnizoanei bistrițene. La activitate au participat cadre militare în activitate, rezervă și retragere, reprezentanți ai autorităților publice locale și ai asociaților de veterani din județ. În cuvântul său, comandatul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan’’, colonel Cornel Traian Scurt, a subliniat importanța acestei sărbători, zi în care îi cinstim pe cei care au dat dovadă de vitejie în luptele purtate pentru apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a României.
"Dacă la 1 Decembrie ne bucurăm peste măsură de eventimentul Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918, trebuie să plecăm genunchii astăzi, 29 aprilie, pentru jertfa a peste 410.000 de soldaţi care au murit, dispărut sau au rămas permanent invalizi în Primul Război Mondial pentru eliberarea şi reîntregirea naţională.
În vremuri grele, ca cele pe care le trăim astăzi, când lângă granițele nostre, vedem cum pier mii de suflete, cum sunt distruse așezăminte omenești și cum frica și teroarea îi constrând pe vecinii noștrii ucrainieni să plece din țara lor, conștientizăm mai profund care este rolul armatei, a celor care ne apără cu prețul vieții.
La ceas anivesar, doresc să le urez tuturor veteranilor de război, multă sănătate, zile cu liniște și pace, iar celor care nu mai sunt printre noi, odihnă veșnică în Lumea Drepților!", a transmis subprefectul Ioan Zăgrean, în numele mesajul Instituției Prefectului.

Veșnică recunoștință pentru eroismul tuturor veteranilor de război!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5