Recunoştinţă, onoare, mulţumiri pentru vitejii, demnii şi bravii veterani de război din judeţul nostru!

În ziua lor aniversară, 29 aprilie, din fiecare an, care este „Ziua Veteranilor de Război”, a avut loc, la Garnizoana Bistriţa, la sediul Comandamentului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, un emoţionant, de o sensibilitate aparte şi mare patriotism ceremonial militar şi religios, dedicat sărbătorii veteranilor de război, văduvelor de război şi văduvele veteranilor de război din judeţul nostru, fiind prezenţi o parte dintre ei, numărul lor micşorându-se în fiecare zi, dar sigur, nu trebuie uitaţi niciodată pentru faptele lor de vitejie şi faptul că datorită lor există astăzi România în această formă.
La această onorantă activitate au participat general de brigadă (rt.) Ioan Birişiu, preşedintele Asociaţiei Judeţene B-N a Veteranilor de Război, subprefectul Ovidiu Frenţ, vicepreşedintele C.J. B-N – Alexandru Pugna, primarul Bistriţei – Ovidiu Creţu, col. Ovidiu Liviu Uifălean – cdt. Brigăzii 81 Mecanizată, comandanţii structurilor din sistemul de securitate, ordine publică şi apărare, şeful Filialei C.M.R.R., cadre militare în rezervă şi retragere, mass-media, invitaţi.
După trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către subprefect şi cdt. Brigăzii, s-a intonat Imnul României, urmat de înălţătoare şi binecuvântătoare slujbă religioasă, oficiată de preotul militar, pentru şi în memoria veteranilor de război, cei care s-au sacrificat pe altarul patriei iubite România.
Despre semnificaţia, importanţa istorică şi nu numai, valoarea şi stima pe care trebuie să o purtăm pentru veteranii de război a vorbit, cu argumente, exemplificări, gen. de brigadă (rt) Ioan Birişiu – preşedinte A.N.V.R., Filiala Bistriţa-Năsăud, care a precizat că această zi a fost stabilită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222 din 10.10.2007 şi Legea nr. 303 din 13.11.2007, subliniind faptul că veteranii de război au avut un rol enorm în înfăptuirea şi realizarea României de astăzi, prin recâştigarea teritoriilor pierdute. Din acest motiv trebuie stimaţi, iubiţi şi respectaţi de toată lumea, inclusiv de parlamentari, Guvern, miniştri etc., care au promis multe dar nu au fost puse în practică pentru veterani, văduve de război şi văduve de veterani de război. A mulţumit presei pentru mediatizarea făcută.
„Sugerăm să li se acorde toate drepturile imediat, până nu este prea târziu… în lumea umbrelor”.
Primarul Ovidiu Creţu a adus un pios omagiu veteranilor de război şi Armatei României pentru ce au făcut şi vor face, promiţând sprijin veteranilor de război în rezolvarea problemelor.
A urmat ceremonia de depunere de coroane de flori la statuia Generalului Grigore Bălan din partea conducerii judeţului, inclusiv a veteranilor de război. Au fost înmânate medalii din partea Filialei A.N.V.R. B-N celor merituoşi şi care sprijină filiala şi veteranilor de război.
Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare şi salutul profesionistei Muzici Militare a Garnizoanei Bistriţa, urmată de discuţii, poze şi impresii. De remarcat faptul că la ora actuală mai sunt aproximativ 1200 veterani de război în judeţul nostru, dintre care 1000 sunt văduve de veterani de război şi văduve de război.
Să trăiţi mulţi şi frumoşi ani, cu sănătate şi bucurii alături de cei dragi şi apropiaţi, stimaţii şi apreciaţii noştri veterani de război!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5