Sub patronajul Sf.Mare Mucenic Gheorghe

“Ziua Forţelor Terestre” a fost un prilej de avansări, premieri şi mulţumiri

Brigada 81 Mecanizată Bistriţa a organizat ieri, 23 aprilie, un ceremonial militar special prilejuit de sărbătorirea Zilei Forţelor Terestre din Armata Română.

După primirea onorului şi trecerea în revistă a trupelor de către cdt. Brigăzii 81 Mecanizată, col. Ioan Manci, a urmat citirea mesajelor, dedicate acestei zile, din partea comandantului Diviziei “Gemina” din Cluj-Napoca, a şefului de Stat Major al Armatei Române şi mesajul ministrului Apărării Naţionale, prezentat de col. Ioan Manci, prin care militarii din Trupele Terestre sunt felicitaţi şi apreciaţi pentru profesionalismul şi munca depusă în teatrele de operaţii şi în garnizoanele din ţară.

Prin Ordinul Şefului Statului Major al Trupelor Terestre s-au eliberat din funcţie şi s-au numit în alte funcţii, pentru meritele deosebite, doi căpitani şi un locotenent, iar prin acelaşi Ordin s-a dispus promovarea în funcţia de ofiţer din promoţia “Unirea Principatelor Române” a două femei şi cinci bărbaţi, obţinând gradul de locotenent.

Prin Ordinul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată, col. Ioan Manci, s-au numit în funcţii, în interes de serviciu, soldaţii voluntari angajaţi ai acestei brigăzi. De asemenea, a avut loc şi înaintarea în grad a militarilor Brigăzii 81 Mecanizată Bistriţa. Toţi cei avansaţi au fost felicitaţi de comandantul brigăzii şi ofiţerii din cadrul comandamentului pentru strădania, tenacitatea şi profesionalismul de care au dat dovadă pe parcursul şcolarizării şi a cursurilor de pregătire.

O menţiune deosebită, şi care nu trebuie neglijată, a fost şi prezenţa reprezentanţilor Filialei judeţene aparţinând Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, condusă de col.(r.) Ioan Birişiu, preşedintele Filialei ANVR BN, col. Ghiţă Pop şi col. Marian Tritescu.

Un moment emoţionant a constituit premierea militarilor care s-au întrecut în cadrul Cupa Forţelor Terestre prin acordarea de diplome de merit pentru rezultatele foarte bune obţinute la probele sportive incluse şi anume: tenis de masă, fotbal, Duel de foc şi Patrulă, oferindu-se locurile I, II şi III pe companii şi individual. Clasamentul general arată astfel: locul I – Batalionul 812 Infanterie “Şoimii Carpaţilor”, locul II – Batalionul de Geniu şi locul III – Batalionul NBC, fapt pentru care “bravii şoimi” nu s-au dezminţit nici de această dată, fiind un batalion de elită al Armatei Române.

Col.Ioan Birişiu, preşedinte ANVR BN, a prezentat un scurt istoric al generalului Grigore Bălan, care şi-a jertfit tinereţea pe câmpurile de bătălie pentru apărarea independenţei ţării.

A urmat un ceremonial religios oficiat de preotul militar al Garnizoanei Bistriţei, printr-o slujbă înălţătoare şi mobilizatoare şi un cuvânt de învăţătură adecvat.

În faţa asistenţei, sensibilizaţi de acest moment, au fost depuse coroane de flori la bustul gen.Grigore Bălan, amplasat în incinta Brigăzii 81 Mecanizată, de către col. Ioan Manci, cdt. Brigăzii 81, şi filiala ANVR Bistriţa-Năsăud condusă de col. Ioan Birişiu.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare şi a trupelor, în aplauzele asistenţei, iar prestigioasa Fanfară Militară a încheiat ceremonialul, prin prezentarea onorului.

Cu această ocazie felicităm şi noi Trupele Terestre din municipiu şi judeţ şi le dorim ca Dumnezeu să-i aibă în pază, iar Sf. Gheorghe să-i ocrotească.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5