Festivitate de înaintare în grad la Brigada 81 Mecanizată

Colonelul Ioan Manci a devenit general de brigadă datorită calităţilor profesionale

La propunerea Ministerului Apărării Naţionale, prin Decret Prezidenţial, din data de 23.10.2009, semnat de Preşedintele României, Traian Băsescu, col. IOAN MANCI, cdt. Brigăzii 81 Mecanizată din Bistriţa a fost înaintat la gradul de General de brigadă cu o stea, datorită profesionalismului şi a calităţilor militare deosebite dovedite de-a lungul carierei militare şi implicit de când se află la comanda acestei brigăzi.

Este o recunoaştere, obiectivă, a fostului colonel, care a precizat: „Este o onoare înaintarea în grad, dar în acelaşi timp mă obligă la mai mult şi calitativ în actul militar”.

Festivitatea desfăşurată ieri, 26.10.2009, începând cu ora 9.00, pe platoul din cadrul brigăzii, printr-un ceremonial militar specific, s-a desfăşurat impecabil, în prezenţa generalului de brigadă MIHAI TOFAN, locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „GEMINA” din Cluj-Napoca, care a dat citire Decretului Prezidenţial de numire în funcţia de general de brigadă a col. Ioan Manci, col. Dorin Blaiu, locţiitorul cdt. Brigăzii 81 Mecanizată, comandantul brigăzii, ofiţeri, subofiţeri trupă şi mass-media prezentă.

Gen. de brigadă Tofan a precizat că este o mândrie pentru brigadă înaintarea în grad şi l-a felicitat pe noul general, urându-i succes. Aceleaşi gânduri le-a transmis şi col. D. Blaiu, urându-i comandantului viaţă lungă, succese şi multe realizări.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea impresionantă a trupelor în acordurile muzicii militare profesioniste.

Felicitări d-le general, la mai multe şi la mai mare, sperând să rămâneţi pe meleagurile bistriţene, la comanda brigăzii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5