Predare “de ştafetă” la Brigada 81 Mecanizată

Colonelul IOAN MANCI, bistriţean, la comanda brigăzii

În cadrul unui ceremonial militar deosebit, în prezenţa generalului de divizie dr. Mircea Savu, cdt.Diviziei 4 Infanterie “Gemina” Cluj-Napoca, a gen. de brigadă Alexandru Rus, a col. Ioan Manci, a prefectului Cristian Florian, primarul municipiului Ovidiu Creţu, comandanţii unităţilor din Garnizoana Bistriţa, şefii instituţiilor descentralizate, invitaţi, mass-media, a avut loc festivitatea de “predare-primire” a comenzii Brigăzii 81 Mecanizată Bistriţa, de la vechiul comandant, gen. de brigadă Alexandru Rus, la col. Ioan Manci, originar din Beudiu, jud. B-N şi stabilit în Bistriţa.

După primirea onorului, trecerea în revistă a trupelor, gen. Mircea Savu a dat citire Ordinului ministrului Apărării Naţionale de eliberare din funcţie a vechiului comandant, fiind promovat în interes de serviciu şi numirea în funcţie a noului comandant, în interes de serviciu, specificând: “Într-o asemenea mare unitate de elită apare regretul pentru cel care pleacă, dar s-a achitat de sarcinile avute în cadrul brigăzii, iar noului comandant îi urăm un bun venit şi ne bucurăm că avem la conducere un bistriţean care ştie şi cunoaşte această brigadă, va face faţă cerinţelor actuale, în aceste condiţii deosebite, şi-i urăm succes”.

După predarea “ştafetei”, prin înmânarea Drapelului de luptă a brigăzii, la momentul “destăinuirilor”, gen. Alexandru Rus a precizat că lasă brigada pe mâini bune, va reveni la Bistriţa, la pensionare, alături de foştii colegi.

Col.Ioan Manci – “Sunt al nouălea comandant al Brigăzii 81 Mecanizată, sunt bistriţean şi mă bucur că am ajuns la comanda acestei unităţi deosebite. După trei ani, fără trei luni, am revenit la Bistriţa. Voi colabora cu mass-media şi voi fi deschis tuturor solicitărilor”.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea impresionantă a trupelor în acordurile prestigioasei Fanfare militare.

Urăm şi noi succese deosebite noului comandant şi bun revenit acasă, la Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]