Pentru prima dată în judeţ – Săptămâna meseriilor

În organizarea CCI B-N şi ISJ B-N se va desfăşura în perioada 3-7 aprilie 2017 „Săptămâna meseriilor”, un eveniment benefic care va găzdui şi concursul „O meserie pentru viitor” cu scopul de a promova beneficiile pe care formarea profesională necesară nevoilor mediului de afaceri şi a economiei locale în ansamblu are nevoie de forţă de muncă calificată, realizată în şcolile profesionale şi liceele tehnologice.
La conferinţa de presă, desfăşurată la sediul CCI B-N, pe această temă, au participat preşedintele acestei instituţii Vasile Bar şi inspectorul şef al ISJ B-N, prof. Camelia Tabără, care au prezentat calendarul activităţilor desfăşurate în această săptămână, cât şi modelităţi de revigorare a învăţământului dual atât de necesar şi util în această perioada în România.
Preşedintele Vasile Bar a mulţumit mass-mediei şi prof. Camelia Tabără pentru colaborarea fructuoasă, precizând că sunt domenii dificitare de forţă de muncă ca strungari, frezori, lăcătuşi şi nu există nicio clauză care-i să-i „lege de glia” societăţilor pe cai care absolva aceste meserii, trebuie modificată legislaţia,iar piaţa muncii este liberă.
Se observă un exod al angajaţilor din mediul privat în cel bugetar unde sunt salarii mai mari, de aceea mediul privat vrea „Legea salarizării unitare”...
Prof. Camelia Tabără a subliniat excelenta colaborare a ISJ BN cu cei de la CCI BN şi se fac eforturi ca elevii din clasa a VIII-a să vină spre meserii, în contextul dezvoltării învăţământului profesional şi tehnic, realizându-se ţi un film în acest sens cu opţiunile şi oferta profesională.
Activităţile deosebite din această săptămână, în care sunt implicfate echipaje de elevi se vor desfăşura după următorul program: 3 aprilie – Concursul de horticultură Grădinarul creativ la Liceul Tehnologic Agricol Bcelean, 4 aprilie – concursul Sudor european la Comelf Bistriţa, 5 aprilie – concursul voi fi Chef la Hitel Metropolis, 6 aprilie – concursdul Electricianul încemânaticv la Liceul Tehnologic Forestie Bistriţa, 7 aprilie – Festivitatea de închidere a concursului la ISJ BN.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]