10 cocktailuri populare în întreaga lume

În cluburi sau în restaurante, cocktailurile sunt cele mai populare băuturi. Ele constituie cea mai bună soluţie pentru bună dispoziţie, indiferent de anotimp, continent sau împrejurări.

La ora actuală, există nenumărate reţete de cocktail-uri, care mai de care mai gustoase şi mai savuroase, aşa că am decis să facem o listă cu cele mai celebre din lume, care satisfac chiar şi cei mai pretenţioşi clienţi:

Cosmopolitan sau „Cosmo” a câştigat mult teren în ultimele două decenii, datorită menţiunilor repetate în filmul „Sex and the City”. Acesta este un amestec între vodcă, triplu sec, suc de lămâie verde şi suc de merişor de cea mai bună calitate. Pentru a obţine un Cosmopolitan veritabil, triplul sec trebuie să fie neapărat produs de Cointreau, din vestita zonă Saint-Barthélemy-d'Anjou (în vestul Franţei).   

Mojito intră şi el în topul celor mai celebre cocktailuri din întreagă lume, datorită combinaţiei unice între rom alb, suc de lămâie, apă minerală şi mentă. Secretul obţinerii unui Mojito perfect constă în strivirea, nu tocarea mentei, înainte de a fi adăugată în cocktail, pentru a-şi păstra savoarea.

Margarita este un cocktail extrem de popular, al cărui ingredient principal este tequila. Aceasta se combină cu suc de lime, triplu sec şi gheaţă. Margarita se serveşte în pahare pe ai căror pereţi interiori se pune lămâie verde şi apoi sare.

Caipirinha nu este numai un cocktail celebru, ci şi băutura naţională a Braziliei. Ea se face din rom alb sau cachaca (alcool din trestie de zahăr), suc de lămîie verde şi zahăr brun. „Caipirinha” este o băutură nelipsită din majoritatea restaurantelor, barurilor şi cluburilor.

Pina Colada este un cocktail clasic tropical cu rom, suc de mere şi lapte de nucă de cocos, perfect pentru cei care doresc să savureze ceva exotic, răcoritor şi nu foarte puternic. Această băutură a fost inventată în Puerto Rico, unde a fost considerată multă vreme drept băutura naţională.

Apple Martini sau „Appletini” este unul dintre cele mai faimoase cocktail-uri. Există multe variaţii pe bază de mere şi martini. Unele folosesc piure de mere, iar altele schnapps sau brandy de mere.

Long Island Ice Tea. Acest cocktail este un amestec interesant de rom, tequila, gin, vodcă, triplu sec (un lichior foarte puternic), merişor, suc de lămâie şi cola. În unele variante, se înlocuieşte sucul acru cu suc dulce-acrişor sau suc de lămâie, iar cola cu ceai rece. Unele restaurante înlocuiesc tequila cu brandy.

Californication seamănă cu Long Island Ice Tea, diferenţa constând în faptul că mixul de rom, vodcă, tequila şi gin este completat cu lichior de portocale, suc de portocale şi lămâie.

Mint Julep este şi ea o băutură faimoasă datorită întrecerii hipice Kentucky Derby, unde este promovată drept băutură oficială. Această are în compoziţie whiskey Bourbon, zahăr granulat, puţină apă, mentă proaspătă din belşug şi gheaţă pisată.

Mai Tai este un cocktail polinezian cu o savoare tropicală, extrem de popular în zona de vest a Statelor Unite ale Americii. Licoarea este un mix de rom alb şi rom negru, sirop de migdale cu flori de portocală, curacao orange, suc de lămâie verde şi multe cuburi de gheaţă.

Dacă ţi-am făcut poftă de un cocktail savuros şi vrei să împărtăşeşti experienţa cu prietenii tăi, atunci poţi comanda ingredientele necesare pe site-ul Bauturi.ro. Acest magazin online de băuturi alcoolice şi răcoritoare se adresează atât persoanelor juridice, cât şi celor fizice, care îşi doresc să beneficieze de produse sigilate, originale şi în conformitate cu legislaţia românească. Compania oferă bonusuri pentru fidelizare, un discount atrăgător pentru aniversări şi posibilitatea de a returna băuturile neconsumate. Preţurile sunt mici, de importator, iar plata se poate face online, prin card, transfer bancar sau ramburs. Livrările se fac atât în Bucureşti, cât şi în restul ţării.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]