Totul despre Jagermeister

Jagermeister este un lichior originar din Germania și are la bază ierburi amărui. Rețeta sa este secretă și cuprinde peste 50 de tipuri de ierburi, fructe și condimente. În ultimii ani a devenit celebru în toate cluburile și terasele pentru că te ajută să te amețești destul de repede. Dacă nu știai încă, celebrul shot Jager Bomb este compus din acest lichior.

De asemenea, Jagermeister este adesea folosit în cocktailuri pentru că oferă acestora un gust complex și aparte. Despre acestea, dar și alte informații vom povestii în rândurile ce urmează.

Jagermeister- scurta istorie

Jagermeister a fost produs pentru prima data în anul 1935 după o rețetă veche de 500 de ani. Rețeta, dar și designul sticlei pătrate și verzi s-au păstrat până în zilele noastre. Jagermeister se traduce din limba germană și înseamnă ”Maestrul vânătorii”.

Jagermeister este considerat de germani ca fiind o băutură alcoolică destinată vânătorilor. De altfel, pe eticheta sticlei apare scris “Das ist des Jägers Ehrenschild, Daß er beschützt und hegt sein Wild, Weidmännisch jagt, wie sich’s gehört, Den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.”, care înseamnă ” “Este onoarea vanatorului ca el să protejeze și să păstreze vânătoarea ca sport și să omagieze Creatorul prin creaturile sale.”

Cum se prepară Jagermeister?

În ciuda faptului că este o băutură apreciată de toată lumea și consumată la scară largă, puțini sunt cei care știu cum se obține Jagermeister, rețeta acestuia fiind ținută secretă. Însă, un lucru cert este că are în componență 56 de ingrediente exclusiv natural și durează aproximativ un an până este îmbuteliată.

Având o compoziție secretă, Jagermeister este o băutură alcoolică misterioasă cu o personalitate unică. Se cunoaște doar că printre ingredientele din componența sa se numără cardamom, scorțișoară, ghimbir, anason și coajă de portocală. Ingredientele sunt atent cântărite și transformate în amestecuri uscate care se lasă la macerat în alcool și apă timp de câteva luni.

Amestecul obținut este filtrat și depozitat în butoaie de stejar timp de un an. În perioada aceasta, experții verifică permanent progresul băuturii, până când acesta atinge gustul autentic. Spre final, lichidul este amestecat cu zahăr, caramel, apă și alcool și este pus în renumitele sticle verzi.

Mai mult decât atât și sticlele de Jagermeister au o poveste specială. Inventatorul lor a creat câteva modele prototip și le-a supus unui test cu totul inedit: le-a aruncat de la înălțime pe podeaua din lemn a casei sale. Sticla rezistentă a fost cea ideală pentru Jagermeister.

De ce să consumi Jagermeister?

Jagermeister are o aromă unică și un gust aparte, așa că merită să-l încerci măcar o data. Jagermeister poate fi consumat sec sau în combinație cu alte sucuri sau băuturi. Iată mai jos trei rețete pe care trebuie să le încerci neapărat:

The King Jager

Un cocktail cu aroma fructată.

Ingrediente:

·         Absolut Vodka;

·         Cointreau (lichior de portocale triplu sec);

·         Jagermeister;

·         Suc de portocale;

·         Energizant

Mod de preparare:

Adaugă într-un shaker toate aceste băuturi în ordinea de mai sus și în cantități egale. Amestecă bine timp de 10 secunde, apoi toarnă conținutul într-un pahar rece de cocktail. Este foarte important să folosești numai bauturi originale

Choco Jager

Un cocktail cu gust de ciocolată.

Ingrediente:

·         două părți de Jagermeister;

·         doua parti sirop de ciocolată;

·         o parte de whisky;

·         gheața.

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele timp de 20 de secunde și servește cocktailul într-un pahar de sticlă, rece.

Surfer on Acid

Un cocktail excepțional cu un gust rafinat.

Ingrediente:

·         Rom de cocos

·         Suc de ananas

·         Jagermeister

Mod de preparare:

Cantitatile trebuie să aibă aceeași proporție așa că de tine depinde cât cocktail vrei să prepari. Amestecă toate ingredientele într-un shaker, iar apoi servește cocktailul într-un pahar rece decorat cu gheață și ananas.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea și vrei să încerci și tu Jagermeister, intră pe Alcool Discount și plasează o comandă. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/cncHfkXdf0Q

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5