10 preoți au oficiat Taina Sfântului Maslu în parohia Poienile Zagrei

sursa Radio Renasterea

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, preoţii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de pr. Dan Vasile, s-au întâlnit duminică, 17 august 2014, în Parohia Poienile Zagrei din Protopopiatul Năsăud. Începând cu ora 17.00, în Biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, soborul format din 10 preoţi slujitori a săvârşit Taina Sfântului Maslu.
„Credincioşii de la poalele Ţibleşului au aşteptat cu bucurie nespusă acest moment duhovnicesc, la care au luat parte într-un număr foarte mare. Alături de credincioşii localnici, la seara duhovnicească au participat şi credincioşi ai filiei Suplai, întărind prin prezenţa lor importanţa împreună lucrării în rugăciune, dar şi bucuria trăirii în duhul comuniunii”, a declarat corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Năsăud, părintele Cornel Coprean.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, pr. Clapa Ioan de la Parohia Piatra, le-a vorbit credincioşilor despre Sfânta Cruce ca semn, simbol şi putere, pornind de la troparul „Doamne, armă asupra diavolului, Crucea Ta o ai dat nouă ...” din cadrul Tainei Sfântului Maslu. Părintele a subliniat de asemenea, implicaţiile Sfintei Cruci în viaţa creştinilor şi importanţa asumării ei împreună cu Hristos. În încheiere părintele paroh Oltean Ovidiu a mulţumit preoţilor prezenţi.
„Seara duhovnicească de la Poienile Zagrei continuă activitatea misionară a Cercului preoţesc Mocod, aceasta fiind cea de a cincea întâlnire din acest an prin care Hristos este mărturisit în parohiile acestui cerc pastoral. Cercul pastoral-misionar Mocod este format din preoţii slujitori în parohiile arondate comunelor Zagra, Nimigea, Chiuza şi Runcu Salvei. Următoarea activitate misionară a cercului pastoral se va desfăşura în Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci în Parohia Floreşti”, a adăugat părintele Cornel Coprean.

Biserica Parohiei Poienile Zagrei cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, care datează de la începutul secolului al XX-lea, a fost sfinţită la data de 12 iulie 1908. Catapeteasma altarului a fost împodobită cu icoane lucrate la Viena, pe cheltuiala credincioşilor parohiei. În anul 1966 biserica a fost pictată în tehnica tempera, iar apoi de-a lungul anilor s-au desfăşurat mai multe lucrări de întreţinere şi înfrumuseţare a sfântului locaş.
În data de 3 octombrie 1982 biserica a fost resfinţită de Episcopul – vicar Justian Chira Maramureşanul al Episcopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. În cursul anului 2010 s-au executat lucrări de renovare şi restaurare exterioară a bisericii, pentru ca în anii următori să fie înfrumuseţat şi Sfântul Altar, aşa cum ne-a informat părintele paroh Oltean Ovidiu-Teodor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5