10 străini au solicitat autorizaţii de muncă în judeţ

În cursul anului 2011, Biroul pentru Imigrări Bistriţa-Năsăud a înregistrat 10 cereri prin care se solicita eliberarea unor autorizaţii de muncă pentru lucrători permanenţi, dintre care 6 au fost aprobate, iar 4 au fost respinse.

Cetăţenii pentru care au fost solicitate autorizaţii de muncă provin din state precum Moldova – 4, Brazilia – 3, China – 2, Croaţia – 1, iar domeniile de activitate conform clasificaţiei COR pentru care au fost solicitate autorizaţiile de muncă sunt: bucătar 1, bucătar şef 1, comisioner, curier - bagajist 1, creator-modelier mase plastice 1, îngrijitor spaţii verzi 2, fotbalist profesionist 4.

Autorizaţia de muncă este documentul oficial care dă dreptul străinului, cetăţean al unui stat din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, să desfăşoare activităţi lucrative în România. Solicitarea pentru eliberarea unei astfel de autorizaţii se adresează Oficiului Român pentru Imigrări – Biroului pentru Imigrări Bistriţa-Năsăud de către angajator, persoană fizică sau juridică, cu domiciliul/sediul social pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

Pentru a obţine mai multe informaţii despre angajarea în muncă a cetăţenilor străini pe teritoriul României, angajatorii pot accesa site-ul Oficiului Român pentru Imigrări la adresa http://ori.mai.gov.ro, unde pot găsi legislaţia în vigoare în domeniu, precum şi actele, documentele şi taxele necesare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5