100 de insule ecologice, în Bistriţa! Vor fi amplasate containere îngropate, supravegheate cu sisteme video!

    Primăria municipiului Bistriţa va depune un proiect la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru amenajarea a 100 de „insule ecologice” pe raza municipiului. Practic, vorbim despre acele platforme îngropate, model care este testat pe str. Petre Ispirescu.

          „Vom amenaja în oraş insule ecologice digitalizate, discutăm despre 100 de insule ecologice care vor fi finanţate de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi cofinanţate de Primăria municipiului Bistriţa. Valoarea proiectului pentru municipiul Bistriţa este de maxim 1,450 milioane lei, fără TVA. Acest proiect va fi implementat până în 2024. Se estimează că apelul de proiecte va fi lansat în luna iulie. Municipalitatea are în lucru un studiu de fezabilitate pentru modernizarea sistemului – „Dezvoltare, modernizare şi completarea sistemului de management integrat a deşeurilor municipale”, a anunţat Ioan Turc.

          Potrivit acestuia, vor fi montate platforme îngropate, cu un sistem de colectare, dar şi de monitorizare video. „Vom implementa sistemul „Plăteşti cât arunci!”. Aceste insule ecologice vor fi amenajate în principal pe terenul pe care sunt edificate acum platformele semiîngropate, dar vom analiza şi alte soluţii de amplasament, dacă va fi nevoie. Luăm în calcul ca pe lângă cele 100 de insule ecologice pe care le putem amenaja cu bani europeni, să amenajăm şi altele, doar din bugetul local”, a menţionat edilul municipiului.

          Primarul Ioan Turc a precizat că municipalitatea a informat ADI Deşeuri că doreşte să deruleze un proiect pentru înlocuirea containerelor. „Am solicitat şi Consiliului Judeţean, şi ADI Deşeuri rezolvarea problemei platformelor, transmiterii platformelor, terenul este al municipalităţii, astfel încât vom transmite aceste perimetre libere de sarcini către Ministerul Mediului pentru a derula acest proiect. Am asigurări din partea ADI şi a CJ că vom rezolva foarte repede această problemă (...). După ce lucrările vor fi gata – nu discutăm despre ieşirea din ADI Deşeuri – transmitem către ADI deşeuri investiţia realizată”, a precizat primarul Bistriţei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5