Containere semi - îngropate pentru curăţenia Becleanului

Administraţia publică locală beclenară este pregătită pentru demararea realizării platformelor de containere semi - îngropate pentru colectarea deşeurilor, din cadrul proiectului ,,Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Bistriţa-Năsăud "
Acest proiect, care urmează să fie implementat şi în oraşul Beclean, este primul proiect cu containere semi - îngropate din România. Este un proiect ambiţios şi superior colectării clasice cu containere supraterane, primul în care se furnizează şi se instalează aceste containere semi - îngropate. În ultimii ani, în cadrul acestui proiect de anvergură s-a construit un centru de management integrat al deşeurilor în satul Tărpiu din comuna Dumitra, cinci staţii de transfer în Bistriţa, Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi şi Galaţii Bistriţei. În Bistriţa au fost amenajate două centre de colectare a deşeurilor voluminoase şi a DEEE şi câte un centru de colectare în fiecare oraş al judeţului. Deocamdată, este un proiect unicat în România care are ca scop o mult mai bună colectare a deşeurilor selective, hârtie, carton, PET, sticlă. Aceste containere nu pot fi accesate de persoane neautorizate, două treimi din container este subteran şi este prevăzut cu capac etanş şi sistem de închidere.
La Beclean vor fi amenajate un număr de 90 de platforme pentru containere semi - îngropate, identificate pe planurile de situaţie, inclusiv cu coordonate GPS. Au fost stabilite amplasamentele pentru aceste platforme, astfel încât să fie realizată o acoperire echilibrată din acest punct de vedere a tuturor cartierelor şi zonelor oraşului.
La nivelul întregului judeţ, acest contract prevede furnizarea de a peste 2.000 de containere semi - îngropate (inclusiv pentru colectarea selectivă) şi a 82.000 pubele care vor fi repartizate persoanelor fizice şi juridice din mediul rural şi din localităţile componente ale municipiului Bistriţa şi ale oraşelor. Pe raza judeţului vor fi amplasate 212 containere semi - îngropate, fiecare container având un volum de 3 metri cubi, pentru deşeuri mixte, 968 containere semi - îngropate (3 mc fiecare) pentru colectarea hârtiei/cartonului, 968 containere (3 mc) pentru plastic şi metal şi 90 (3 mc) pentru deşeurile din sticlă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5