11 echipaje de pompieri militari cu motopompe intervin pentru sprijinirea populaţiei din mai multe localităţi

În continuare, 11 echipaje de pompieri militari cu motopompe lucrează pentru sprijinirea populației afectate de inundații în municipiul Bistrița și cartierele Sărata, Viişoara, Unirea, dar şi în localităţile Blăjenii de Jos, Beclean, Năsăud.
 
În restul localităților afectate intervin comitetele locale pentru situații de urgență.
 
Prefectul județului, in calitate de preşedinte al CJSU BN, a solicitat încă de azi dimineata conducerii Administrației Bazinale Criș direcționarea în zonele afectate din județul Bistrița- Năsăud a doua motopompe de mare capacitate. Acestea sunt în dispozitiv pe str. Calea Moldovei și str. Mihai Viteazu din municipiul Bistrita în completarea mijloacelor tehnice de la SGA BN si AquaBis, informează CJSU BN.

Comentarii

22/05/19 13:51
Vizitator

Motto:
„Bistriță supusă, mergi la vot, contează!”
(Imnul Pârtiei Cocoș)
De foarte multi ani, orasul Bistrita si localitatile componente se confrunta cu mari probleme legate de inundarea strazilor dupa fiecare ploaie mai puternica. De nenumărate ori oamenii s-au trezit cu gospodăriile pline de apă pentru că atunci când plouă mai tare canalizarea nu mai face faţă şi apa refulează. Si cu toate astea nu se face nimic. Primarul Cretu se spala pe maini si da vina pe compania de apa Aquabis care are in gestionare retelele de apa si canalizare, cu toate ca si Primaria Bistrita are obligatia sa asigure colectarea si evacuarea apelor provenite din precipitatii printr-o retea separata de canale pentru ape pluviale separata de cea pentru ape menajere. Ca sa nu mai vorbim de localitatile componente care in secolul XXI, nu dispun de retele de apa si canalizare si unde ploile fac ravagii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]