Peste o sută de apeluri prin 112! Prioritară e salvarea persoanelor

În ultimele ore, la numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate peste 100 apeluri prin care se solicită intervenția echipajelor specializate cu motopompe. Toate apelurile sunt luate în evidență și se intervine pentru sprijinirea populației afectate. Toate echipajele existente cu motopompe sunt în teren și gestionează misiunile incredintate.

Prioritate au misiunile de evacuare/salvare a persoanelor si animalelor, degajarea cailor de acces (drumuri naționale, județene și comunale) pentru asigurarea misiunilor de urgență (cazuri medicale). În consecința, toate apelurile si solicitările sunt tratate cu maximă responsabilitate de  echipajele de pompieri militari, voluntari, personalul de la SGA BN si comitetele locale pentru situații de urgență care nu vor fi retrase din teren până la soluționarea tuturor solicitărilor, în funcție de prioritățile mentionate mai sus.

Misiunile sunt coordonate din teren si/sau din punctul de comanda al CJCCI BN (organizat la sediul ISU BN) de către prefectul județului Bistrița -Năsăud, Ovidiu Victor Frenț si comanda ISU Bistrița Năsăud, informează CJSU BN.

Forțe și mijloace in teren

Institutia Prefectului  - Prefect

ISU 

Forte:  8 ofițeri

            62 subofițeri

Mijloace

2 motopompe de mare capacitate

3 motopompe remorcabile

8 motopompe transportabile

SGA

Forte: 16 specialiști

Mijloace:

1 buldoexcavator

2 motopompe

Comitetele locale pentru situații de Urgență din zonele afectate cu toate mijloacele tehnice disponibile.

*** 

Echipajele de intervenţie care acţionează la Viişoara sunt sprijinite de jandarmii bistriţeneni care asigură misiunile suport.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5