13 primării din Bistriţa-Năsăud şi trei din Cluj vor avea “capitala” la Beclean şi centrul turistic la Figa

- primarul Nicolae Moldovan va semna luna aceasta, la Satu Mare, contractul „Ţinutului Haiducilor”

Selectat pentru finanțare la finalul anului trecut, la a doua strigare, după ce inițial (la început de 2011) fusese exclus de pe lista proiectelor declarate eligibile și depuse în sesiunea din 2010, proiectul cu “Ținutul Haiducilor” face acum încă un pas spre concretizare.

“Luna aceasta merg la Satu Mare să semnez contractul, după care fiecare primărie parteneră își va derula fondurile pentru atingerea obiectivelor prevăzute”, ne-a declarat coordonatorul Grupului de Acțiune Locală, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan. Un număr de 13 unități administrative-teritoriale din județul nostru (Beclean, Runcu Salvei, Zagra, Spermezeu, Chiuza, Căianu Mic, Braniştea, Uriu, Petru Rareş, Ciceu-Giurgeşti, Negrileşti, Târlişua şi Ciceu-Mihăieşti) şi trei din Cluj (Cuzdrioara, Căşei şi Chiuieşti) accesează 2,78 milioane de euro în cadrul acestei inițiative cu finanțare europeană nerambursabilă, în ideea punerii la punct a unor trasee turistice de referinţă în promovarea şi dezvoltarea unor obiective de interes cultural, administrativ, agricol, economic, de agrement și mediu, cu țintă spre atragerea vizitatorilor și a consumatorilor.

Iniţiativa cu capitala la Figa, ce-si propune implementarea unei strategii integrate pentru progresul teritorial, face parte din Măsura 431 şi sprijină construcţia de parteneriate public-private, elaborarea strategiilor şi a planului de evoluție locală; realizarea se face cu ajutorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Bistriţa-Năsăud.

Practic, este vorba despre dezvolatarea și centralizarea zonei turistice în jurul orașului Beclean și a stațiunii de la Figa, parc balner aflat oricum în continuă creștere și reinventare.

Comentarii

16/04/13 11:07
Alexandru Daraban

"Mentorul" acestui proiect nu este altcineva decât un sângeorzan. Se numeşte IONEL DÂNCU, care a fost şef de promoţie al generaţiei sale de absolvenţi ai liceului sângeorzan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5