18 ospătari şi 17 bucătari, prin Centrul de Formare pentru Turism din Beclean

Asociaţia pentru Infrastructură Regională şi Dezvoltare Durabilă (AIRDD) Someş Dej, cu sprijinul autorităţilor locale din comunele Tîrlişua, Spermezeu, Căianu Mic, Uriu, Ciceu Giurgeşti, judeţul Bistriţa-Năsăud şi Vad, Cuzdrioara, Fizeşu Gherlii, Unguraş, Mica, Cîţcău judeţul Cluj a organizat la Centrul de Formare şi Perfecţionare în Turism din localitatea Beclean examenele de absolvire pentru cursurilor de calificare pentru meseriile de bucătar şi ospătar, programe acreditate de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC).
La această serie a cursurilor de calificare derulată în cadrul proiectului „Oportunităţi de ocupare în contextul dezvoltării durabile a zonei rurale a Transilvaniei Centrale şi de Nord”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, s-au înscris în total 44 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă din localităţile menţionate mai sus. Dintre acestea 18 persoane au promovat examenul de absolvire pentru meseria de ospătar. 17 locuitori ai zonei rurale din Transilvania de Nord-Vest au obiţnut calificarea de bucătar.
”Am reuşit după un an de zile să finalizăm lucrările la Centrul de Formare pentru Turism situat în localitatea Beclean, la intrare în Băile Figa. Au fost cheltuieli de tip FEDR din procentul de 10% al bugetului proiectului nostru. Mulţumim Autorităţii Publice Locale şi în special domnului primar Moldovan Nicolae pentru sprijinul oferit în locarea Centrului de formare în localitatea Beclean. Dorim ca prin această investiţie să creem un nou impuls activităţilor noastre privind dezvoltarea resurselor umane şi să devenim un actor principal în dezvoltarea turismului în regiune”, a declarat Ionel Dîncu, directorul executiv al AIRDD Someş Dej.
„Prin obiectivul general, proiectul îşi propune să contribuie la dezvoltarea durabilă a arealului rural transilvănean, prin îmbunătăţirea calităţii resurselor umane, prin formare profesională, pentru facilitarea accesului acesteia către activităţi non-agricole” transmite Raluca Matroş, responsabil media - AIRDD Someş Dej.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5