La Beclean, punct final în calificarea în meseriile de bucătar şi ospătar

Asociaţia pentru Infrastructură Regională şi Dezvoltare Durabilă (AIRDD) Someş Dej, în calitate de beneficiar al unui proiect cu finanţare europeană, cu sprijinul autorităţilor locale din comunele Ţaga, Bonţida,Cuzdrioara, Căşeiu, Chiuieşti, Vad, Sic (judeţul Cluj) a organizat, în luna iulie 2013, la Centrul de Formare şi Perfecţionare în Turism al asociaţiei, din Beclean, examenele de absolvire pentru cursurilor de calificare pentru meseriile de bucătar şi ospăta. Programele sunt acreditate de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), transmit iniţiatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.

La această serie a cursurilor de calificare derulată în cadrul proiectului „Oportunităţi de ocupare în contextul dezvoltării durabile a zonei rurale a Transilvaniei Centrale şi de Nord”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, s-au înscris în total 40 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă din localităţile menţionate mai sus.

Dintre acestea 16 persoane au promovat examenul de absolvire pentru meseria de ospătar, iar 19 locuitori ai zonei rurale din Transilvania de Nord-Vest au obţinut calificarea de bucătar.
„Prin obiectivul general, proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea durabilă a arealului rural transilvănean, prin îmbunătățirea calităţii resurselor umane, prin formare profesională, pentru facilitarea accesului acesteia către activităţi non-agricole”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5