19 unități administrativ teritoriale informate asupra Programului Național de Cadastru și Carte Funciară

Primăriile din Țara Năsăudului, au fost informate în data de 4 august 2016, asupra Programului Național de Cadastru și Carte funciară. Informarea a avut loc la sediul Primăriei Orașului Năsăud, Sala de festivități.
Întâlnirea de lucru cu primarii şi secretarii din cele 19 unități administrativ teritoriale a fost moderată de Prefectul județului, domnul Ovidiu Victor Frenț împreună cu domnul Emil Mănăşturean, directorul OCPI Bistriţa-Năsăud.
Tema analizată a fost aplicarea în județ a Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, a HG 294/2015 și a Ordinului Dir. Gen. al ANCPI nr.819/2016 din 28 iulie 2016 privind aprobarea Procedurii şi a modalităţii de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuţie a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale.
Pentru facilitarea discuţiilor s-a ales varianta convocării primarilor din judeţ pe zone geografice. În cadrul întâlnirii s-au prezentat procedurile concrete de aplicare unitară actelor normative, alocare a sumelor și contractarea serviciilor topografice pentru perioada rămasă până la sfârșitul acestui an, existând în viitor premisele continuării programului în regim multianual.
Începând de săptămâna viitoare se vor organiza întâlniri punctuale cu fiecare UAT, pe baza programării făcute de OCPI, în vederea stabilirii detaliilor tehnice și a îndrumării de specialitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5