20 de cadre medicale din judeţul nostru, în autoizolare! Au intrat în contact cu o pacientă infectată şi confirmată ulterior!

Nu mai puţin de 20 de cadre medicale de la două unităţi spitaliceşti din Bistriţa şi Năsăud şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa au intrat în autoizolare, după ce au intrat în contact cu o pacientă din comuna Salva, care ulterior a fost confirmată ca  infectată cu virusul COVID -19.

Astfel, 11 angajaţi sunt de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, alţi doi sunt de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud (au intrat încă de sâmbătă în autoizolare, potrivit comunicatului instituţiei) şi 7 sunt de la Spitalul orăşenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud.

Persoanele respective au fost testate şi aşteaptă rezultatul probelor.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud se efectuează cercetări într-un dosar penal cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin, 2 din Codul Penal, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

          În fapt, o femeie din Salva a fost internată în 15 martie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Secţia Boli infecţioase cu simptome de febră şi tuse iritativă, primele simptome avându-le la domiciliu în data de 5 martie. În 20 martie, starea pacientei s-a agravat brusc, fiind transeferată la secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, unde a fost testată pentru prezenţa Covid-19, fiind diagnosticată pozitiv, motiv pentru care a fost transferată la Clinica de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. Potrivit prim-procurorului Angelica Ţiganetea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, „la internare, pacienta a declarat că nu ştie să fi fost în contact cu persoane diagnosticate cu Covid-19 sau cu persoane întoarse recent din străinătate şi nici nu a călătorit în ultimele 14 zile în străinătate”.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5