280 de producători agricoli au urmat cursuri de pregătire profesională

În primul semestru al acestui an, 280 de producători agricoli au absolvit cursurile de pregătire profesională iniţiate de Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă Bistriţa-Năsăud. Potrivit directorului Ioan Ungur, cei mai mulţi bistriţeni au optat pentru cursul destinat lucrătorilor în culturi vegetale şi crescătorilor de animale, astfel de programe derulându-se la Zagra, Şieuţ, Bistriţa, Dumitra şi Salva. Producătorii agricoli s-au îndreptat şi spre zona agroturistică, 70 de persoane absolvind cursurile de la Ilva Mare şi Lunca Ilvei.

De agricultură sunt interesaţi se pare şi conjudeţenii care au lucrat în spaţiul UE, mai ales în Spania. Numai în ultima săptămână, patru bistriţeni s-au interesat la OJCA BN de modul de accesare a unor fonduri în vederea realizării unor exploataţii agricole. De altfel, OJCA a realizat în prima parte a acestui an trei proiecte cu finanţare din FEADR, în valoare de peste 100.000 euro, care vor fi depuse în sesiunea din octombrie.

La nivelul judeţului, prin coordonarea OJCA şi a centrelor locale de consultanţă agricolă au fost amenajate loturi demonstrative pe o suprafaţă de 23 de hectare, pentru promovarea de soiuri, hibrizi şi tehnologii noi în cultura vegetală, la Ciceu Mihăieşti, Lechinţa, Uriu, Salva, dar şi 10 loturi zootehnice, dintre care două sunt pentru creşterea struţilor iar unul pentru apicultură.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5