Deputatul Ionuț Simionca vine în sprijinul producătorilor agricoli și a crescătorilor de animale. Scutiri de taxe şi impozite!
Producătorii agricoli și crescătorii de animale - persoane fizice cetățeni români sau persoane juridice române - și îndeplinesc una dintre condițiile privind numărul de animale deținute sau terenul pe care execută lucrări agricole vor putea beneficia de o serie de scutiri de taxe și impozite, dacă Parlamentul va adopta propunerea legislativă inițiată de către deputatul PMP din Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca. Propunerea legislativă privind protejarea agriculturii și zootehniei în România a fost depusă la Camera Deputaților și este susținută de 25 deputați și senatori de la PMP.
„Scutirile menționate în lege fac referire la orice accize, taxe și impozite pentru produsele agricole și zootehnice, energia electrică și carburantul folosite în activitățile agricole; taxa pe valoarea adăugată pentru utilijale, echipamentele și consumabilele aferente; orice obligație fiscală sau financiară producătorul agricol sau crescătorul de animale pentru veniturile realizate din activitatea agricolă sau zootehnică, precum și pentru utilajele, terenurile agricole, clădirile agricole.
Bineînțeles, pentru a beneficia de prevederile legale propuse, producătorul agricol sau crescătorul de animale are obligații de raportare a unor informații exacte către centrul local al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură”, se arată în comunicatul remis redacţiei.
Prin adoptarea și aplicarea acestei legi, inițiatorul consideră că se poate realiza creșterea însemnată a veniturilor populației angajate în activități agro-zootehnice și, pe cale de consecință, stoparea migrației forței de muncă și chiar revenirea în România a forței de muncă migrate în alte țări; scăderea prețurilor produselor agro-zootehnice, urmată de o creștere a exporturilor și o scădere a importurilor în domeniu, cu îmbunătățirea balanței comerciale a României, precum și o creștere substanțială a calității vieții populației din țară noastră; înnoirea parcului de utilaje și echipamente agro-zootehnice, cu consecința scăderii costurilor de exploatare și, implicit, a prețurilor produselor agro-zootehnice.
România are 30% din forța activă de muncă angajată în agricultură, față de 4% în țările din Vest, însă productivitatea este la jumătate din media europeană.
Citiţi şi:
- REVIGORAREA GOSPODĂRIEI ŢĂRĂNEŞTI DE MUNTE SAU FILIALA BISTRIŢA-NĂSĂUD A FORUMULUI MONTAN ROMÂN
- PARADOXURI FISCALE (I)
- 280 de producători agricoli au urmat cursuri de pregătire profesională
- Deputatul Ionuţ Simionca: Ne vom consulta cu fermierii bistriţeni pe Legea pentru protejarea agriculturii şi zootehniei româneşti
- Ţăranii stopaţi să-şi vândă produsele în pieţe
Adaugă comentariu nou