Deputatul Ionuţ Simionca: Ne vom consulta cu fermierii bistriţeni pe Legea pentru protejarea agriculturii şi zootehniei româneşti

          Deputatul Ionuţ Simionca pregăteşte un proiect de lege care vizează protejarea agriculturii şi zootehniei româneşti, iniţiativa fiind în dezbaterea Grupului parlamentar PMP. Mai mult, la nivel local vor fi promovate întâlniri cu fermierii bistriţeni, care să-şi prezinte problemele şi barierele administrative cu care se confruntă,  în vederea găsirii unor soluţii potrivite.

          „Legea pentru protejarea agriculturii şi zootehniei româneşti este în lucru. Împreună cu colegii de la PMP o dezbatem. Legea îşi propune protejarea agriculturii româneşti şi a producătorilor agricoli români prin reducerea semnificativă a presiunii fiscale. De exemplu, sunt scutite de la TVA, utilaje şi echipamente noi, precum şi piese de schimb noi, cu această destinaţie, pentru agricultorii mici şi mijlocii. Noi ne batem cu o problemă foarte importantă, toate aceste ajutoare de stat vin pentru cei care fac agricultură intensivă, fermele mari. Noi aici vrem să ajutăm pe fermierul mic şi mijlociu şi trebuie să găsim modalităţi prin care putem să-i sprijinim să supravieţuiască”, a declarat deputatul Simionca, în cadrul  unei conferinţe de presă.

          Parlamentarul PMP a exemplificat şi pe tema combustibilului folosit în agricultură. „De exemplu, motorina. Îţi faci un plan de afaceri pe un an, motorina pe care o cumperi să nu trebuie să plăteşti accize şi taxe, adică să-ţi fie restituite sumele de la APIA. E un proiect amplu, al nostru, al PMP-ului, al meu personal, pentru că, la fel ca în campanie, pe mine mă interesează agricultorul mic şi mijlociu. Zona noastră de Bistriţa-Năsăud este pe partea agricolă cu fermieri mici şi mijlocii”, a mai menţionat Ionuţ Simionca.

          Deputatul Simionca a anunţat că va avea întâlniri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine, cel mai probabil duminică, 30 aprilie. „Pe mine mă interesează ca cei care beneficiază de aceste legi, care sunt afectaţi direct de aceste legi să se poată implica în partea legislativă şi în elaborarea legilor. Eu nu pot să le ştiu pe toate, doar cei care se bat de probleme le ştiu”, a mai menţionat parlamentarul PMP.

          În context, parlamentarul bistriţean a făcut referiri şi la Legea zootehniei, care se află în dezbatere la Comisia de agricultură din Camera Deputaţilor. „Şi pe această lege o să am discuţii cu crescătorii de animale, cu preşedinţii de asociaţii, pentru că vrea ca această lege a zootehniei să fie o lege bună, să-i ajute şi doar prin dezbatere se poate face. Marţi o vom avea din nou la Comisie şi vom aduce amendamentele din teren care trebuie dezbătute şi aprobate. Este un proiect mai amplu care are ca obiect instituirea unui cadru juridic unitar în domeniul zootehniei. Propunerea vizează creşterea şi ameliorarea animalelor, având ca scop asigurarea continuităţii desfăşurării acestui proiect la nivel superior, sporirea valorilor de ameliorare a diversităţii genetice”, a explicat Ionuţ Simionca.

Comentarii

28/04/17 10:33
andrei

Mai trebuie sa te si bage cineva in seama pe acolo Simionca. Dupa cum esti destul de modest mobilat, am mari indoieli ca te baga cineva in seama prin Parlament si pe tine

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5