Deputat Simionca: Ajutoarele pentru crescătorii de porci, cu dedicaţie pentru „ferma fiului domnului Dragnea”

         Deputatul Ionuţ Simionca, membru al Comisiei de agricultură, susţine că actul normativ care vizează ajutoarele de stat pentru crescătorii de porci din ţara noastră este unul cu dedicaţie, prin prisma condiţiilor foarte stricte de eligibilitate.

„Noi am cercetat cum doreşte Guvernul Grindeanu să aducă această ordonanţă. Dacă la o primă vedere pare a fi o lege care sprijină crescătorii de porci, la o privire mai atentă putem observa că este o lege dată cu dedicaţie. De ce spun asta? Pentru că trecând peste condiţiile de acordare pe care trebuie să le îndeplinească aşa- numitul “crescător de porci”  - adică să livreze spre sacrificare anual un număr de minimum 600 de capete porci graşi  -  ne arată că doar crescătorii mari de porci sunt vizaţi de această lege, iar cei mici şi mijlocii sunt iarăşi lăsaţi în voia sorţii. Dar de fapt nici crescătorii mari de porci nu vor fi cu toţii sprijiniţi, ci doar care se află ”în situaţii de dificultate”, care sunt foarte clar definite la art.3 lit.c”, a punctat deputatul PMP.

Potrivit acestuia, situaţiile de dificultate sunt destul de restrictive, ba mai mult par a fi situaţii particulare ale cuiva anume vizat.

“Această lege e dată pentru cei care au datorii, pentru cei care au efective mari, e dată pentru cei care nu fac performanţă, dar vor să-i ajute. Întrebarea vine de la aceste situaţii dificile şi restrictive. Nu toţi crescătorii de porcine vor primi acest sprijin ordonanţa de urgenţă şi PSD a dat legea special pentru ferma fiului domnului Dragnea. În perioada următoare am să merg să cercetez exact câte ferme din România au aceste condiţii şi câte firme din România vor beneficia de acest ajutor.

         Fermierul român, micul fermier, e lăsat de izbelişte. Am adus de nenumărate ori în discuţie, în Comisia de agricultură, ce se întâmplă cu SCZ-ul, sprijinul cuplat în zootehnie, şi cu toate aceste proiecte şi ordonanţe de urgenţă date pentru fermierii mari. Cui lăsăm fermierii mici şi cine îi ajută?”, a mai declarat deputatul Simionca.

Comentarii

25/03/17 08:59
alegator

Ia nu mai politizati, chestiunile economice. Daca fiul nu stiu cui nu era fermier ce mai ziceati?! Faceti ceva concret si pozitiv pentru tara asta, nu doar datul din clanta! Concret domnia voastra ce a facut pentru agricultura, in afara de a uza cu distinsul fund, fotoliul de parlamentar si de a incerca sa invrajbeasca fermierii dupa modelul basist?! Chiar nu va este rusine sa indrugati minciuni?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5