Deputatul PMP, Ionuț Simionca, face dreptate primarilor în privința pensiilor

Într-o declarație politică susținută astăzi în Parlament, deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a anunțat că va propune un proiect de lege care să corecteze neajusurile din actul normativ după care se face calculul pensiilor primarilor. „Știm cu toții că există o nedreptate în legea după care se calculează astăzi pensiile primarilor. Săptămâna viitoare voi propune o lege colegilor din Parlament, o lege care să corecteze această nedreptate. O lege care să le dea primarilor pensia pe care o merită, luând în calcul contribuția din actualul mandat și, dacă e cazul, contribuția din mandatele precedente. Primarii merită pensii decente și de bun simț pentru munca depusă, și nu e nimic special în acest lucru!”, a declarat parlamentarul PMP.

În opinia acestuia, „primarii trebuie să primească pensii după contributivitate, deci după merit, ca tot românul. Nu merită să fie umiliți  cu pensii speciale, prin încadrarea lor în rândul categoriilor privilegiate, așa cum se întâmpla în cadrul Codului Administrativ”.

Inițiativa lui Simionca vine după ce visul primarior de a primi pensii speciale s-a năruit.  „Am tot respectul pentru primari, și, tocmai de aceea, sunt unul dintre cei care au salutat decizia de ieri a Curții Constituționale conform căreia Codul administrativ, care instituia pensii speciale pentru primari, a fost declarat neconstituțional. Mai mult, mă număr printre puținii parlamentarii din opoziție care au sesizat CCR pe această temă. Considerăm că această decizie este o primă bătălie câștigată de PMP în demersul de desființare a pensiilor speciale din România. Primarii merită pensii decente, normale pentru munca depusă în comunitate, și nu e nimic special în a primi o pensie pentru munca depusă”, a mai spus parlamentarul PMP.

Comentarii

08/11/18 09:37
comentator

Pai acuma cum este domnul Simionca ? Dvs cand sunteti impotriva salariilor si pensiilor speciale... cand vreti sa le " ajustati " pentru primari...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5