Deputatul Ionuţ Simionca: Alegerea primarilor în două tururi şi eliminarea pensiilor speciale sunt iniţiativele PMP. Noi ştim ce vor românii

Deputatul Ionuţ Simionca a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că iniţiativele legislative privind alegerea primarilor în două tururi şi eliminarea pensiilor speciale aparţin PMP, chiar dacă PNL şi PSD încearcă să obţină capital electoral.
„Mama acestor proiecte este PMP, vorba cântecului „Mama este doar una”. Efervescenţa creată în jurul acestor proiecte legislative dovedeşte că noi, cei din PMP, iniţiatorii acestor legi, ştim exact ce vor românii şi am acţionat în acest sens cu mult timp înainte. În privinţa alegerii primarilor în două tururi, PMP are un proiect legislativ care a fost adoptat în 2016 şi se află pe ordinea de zi la Camera Deputaţilor din februarie 2018. PMP a strâns pentru acest proiect legislativ un milion de semnături, doar pentru a face presiuni pe cei din PSD şi din PNL ca să-l supună la vot. Noi am votat învestirea Guvernului Orban condiţionat, iar una dintre condiţiile noastre a fost susţinerea proiectului legislativ. Dacă Guvernul Orban îşi va asuma răspunderea pe acest proiect în Parlament, putem considera că avem o mare victorie a PMP şi a românilor, în mod particular a bistriţenilor care au semnat în număr mare, peste 25.000 semnături din Bistriţa-Năsăud”, a menţionat parlamentarul bistriţean.
Deputatul Simionca a atras atenţia că, dacă Guvernul Orban îşi asumă răspunderea pe acest proiect de lege şi va fi demis prin moţiune de cenzură, atunci se va aplica legislaţia actuală cu un tur de scrutin pentru alegerea primarilor.
În ceea ce priveşte pensiile speciale, PMP are un proiect legislativ adoptat de Senat în februarie 2019, susţinut de un milion de semnături, dar care nu a ajuns pe ordinea de zi de la Camera Deputaţilor.
„Înţeleg că PSD, cei care au blocat doi ani în Parlament proiectul vrea sesiune parlamentară extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale. Dacă vom asista la adoptarea rapidă în Parlament a acestei iniţiative, putem spune că avem de-a face cu o mare victorie a PMP şi a românilor. (...) Credem că aceste proiecte vor fi foarte binevenite şi arată consecvenţa noastră ca partid politic şi bunele intenţii înainte de a intra în campanie electorală”,a concluzionat Ionuţ Simionca.

Comentarii

18/01/20 11:17
cititor

Ori intr-un singur tur, ori in doua... ACTUALA LEGE ELECTORALA PENTRU PRIMARI ESTE PROST CONCEPUTA , totul fiind legat de " Puterea Politica " desi primarii nu au atributiuni politice ci exclusiv de natura administrativa, dupa Legea Administratiei Publice SI FAC PARTE DIN " PUTEREA ADMINISTRATIV-EXECUTIVA " nu din " PUTEREA POLITICA " .
De aceia,
- in mod normal , pentru economii importante in fondurile publice( CUM BINE A SESIZAT SI A FACUT DL.BOC PE VREMEA DOMNIEI SALE... in functia de premier si sef al PD(L)-ului la vremea respectiva , AR TREBUI SA FIE ALEGERILE PENTRU PRIMARI (si pentru parlament ) INTR-UN SINGUR TUR ... CLAR si FARA SA SE TINA CONT DE OPTIUNEA POLITICA A CANDIDATILOR !
- INSA CEEA CE NU VA PLACE VOUA politrucilor , ... este urmatoarea propunere si anume, dupa procentajul obtinut la acest tur de scrutin, cine are procentajul cel mai mare sa fie PRIMAR, iar urmatoarele functii din Primarie si CL de viceprimari si de consilierii locali, sa fie ocupate in ordine procentuala descrescanda INDIFERENT DIN CE PARTIDE opozabilii FAC PARTE , atat primarul , viceprimarii cat si consilierii , sa fie trecuti pe listele electorale UNIPERSONAL ;
- Alegerile ( asa cum aratat ,sa fie unipersonale si nu pe "liste ") , iar candidatii sa fie propusi in acestea dupa calificari, competente si experientza profesionala si manageriala , indiferent de partidul politic din care fac parte , deoarece in puterea administrativa trebuie " specialisti in administratie " nicidecum politruci ;
- La vacantarea unui post, in legislatura respectiva, sa fie ocupate functiile de " URMATORUL " din lista , de sus in jos si "ultimul " consilier, completat din " lista de la alageri "... cu " personalul de rezerva " DIN OFICIU SI FARA NICI UN CONCURS ORI ALTE " ALEGERI ...ORI FORMALITATI " ;
- Fondurile necesare bunei administrari a comunei , municiopiului, orasului ...sa fie hotarate de Guvern, in baza unor indicatori tehnico-economici prestabiliti si fara sa se tina seama de optiunea politica al celor din Primarii si Consilii Locale .

SUNT SIGUR CA NU VA PLACE MAIALES VOUA POLITRUCILOR, CARE VRETI SA VA AMESTECATI SI SA VA BAGATI NASUL PESTE ABSOLUT TOT ... desi in Constitutie scrie foarte clar, ca puterile din stat trebuie separate si sa fie independente una de alta , DAR LA NOI IN TZARA ASTA NU SE APLICA si este doar o M...... ( ziceti-i cum vreti ) .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5