Deputatul Ionuţ Simionca: Voi face tot ce trebuie să circulăm pe Autostrada Nordului în termenul de 4 ani! Vezi cele 10 priorităţi ale echipei PMP!

Deputatul Ionuţ Simionca (PMP) şi-a anunţat  cele 10 priorități ale sale și ale echipei PMP Bistrița-Năsăud pentru Parlament pentru mandatul 2020-2024.

„Știți deja că, în toată activitatea mea de până acum, am pus Bistrița-Năsăud și locuitorii județului nostru pe primul loc. Asta am de gând să fac și de acum înainte, astfel că prioritățile mele sunt prioritățile oamenilor, iar misiunea pe care mi-o asum este aceea de a construi un viitor mai bun pentru bistrițeni. Mi-am propus, pe de o parte, să duc la bun sfârșit proiectele pe care le-am început și să lupt în continuare pentru cauzele în care cred. Pe de altă parte, am în vedere măsuri urgente care trebuie adoptate în contextul crizei sanitare și economice generate de pandemia de coronavirus”, a declarat deputatul Simionca, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, prima prioritate o reprezintă punerea în aplicare a legii prin care a fost aprobată construirea Autostrăzii Nordului. „În primul rând, îmi doresc ca locuitorii județului Bistrița-Năsăud să circule pe centura Bistriței și pe autostradă în termenul de 4 ani prevăzut de Legea Autostrăzii Nordului. Legea Autostrăzii Nordului, inițiată de mine, a fost aprobată în 27 octombrie de Parlament și a fost trimisă spre promulgare la Președintele României. Primul lucru pe care va trebui să îl fac în noul Parlament este să mă asigur că, în Legea Bugetului de stat pe 2021, vor fi prevăzuți bani pentru începerea procedurilor pentru construcția autostrăzii. Iar dorința mea este ca lucrările la autostradă să înceapă cu centura municipiului Bistrița”, a menţionat Simionca.

Potrivit acestuia, după alocarea sumelor necesare, trebuie contractate studiile și, pe măsură ce acestea sunt finalizate, trebuie să înceapă construcția efectivă. „Cu sprijinul bistrițenilor, nimeni nu îmi va sta în cale. Voi face tot ce trebuie să circulăm pe autostradă în termenul de 4 ani prevăzut de lege”, a adăugat parlamentarul PMP BN.

Un al doilea obiectiv îl reprezintă sănătatea bistrițenilor, astfel că a fost depusă în Parlament o inițiativă legislativă de reformare din rădăcini a sistemului sanitar, redactată de cei mai buni specialiști ai României în managementul sănătății. „Avem nevoie de legislație pentru adaptarea sistemului de sănătate pentru ca acesta să facă față noilor tipuri de amenințări la adresa sănătății românilor. Pandemia ne-a dovedit că avem nevoie de investiţii substanţiale în modernizarea și dotarea cu echipamente performante a tuturor spitalelor din județ. Vrem dotarea fiecărei comune din Bistrița-Năsăud cu o ambulanță.  Ne dorim salarii corecte pentru personalul medical adaptat la standarde europene, pentru stoparea exodului către vestul Europei, susținem dezvoltarea capacităţii de producţie de medicamente în România, în paralel cu refacerea în cel mai scurt timp a capacităţii României de a produce vaccinuri”, a punctat Ionuţ Simionca.

Deputatul PMP BN va susţine şi sprijinirea revenirii economice a firmelor din Bistrița-Năsăud și păstrarea locurilor de muncă actuale. Acesta a depus în Parlament o inițiativă legislativă, „Oxigen pentru HORECA”, ce reglementează condițiile de funcționare a restaurantelor și barurilor. „Voi lupta pentru promovarea acestei legi care ar putea salva sute de afaceri și mii de locuri de muncă doar la noi în județ. Pentru toate firmele afectate de pandemie, vom suține acordarea de granturi, credite cu dobândă subvenționată, extinderea termenului limită pentru plata taxelor și impozitelor, suspendarea plății chiriei și a utilităților pentru IMM-urile aflate în dificultate, ajutor sub formă de subvenții salariale pentru angajați în vederea evitării concedierilor”, a precizat demnitarul bistriţean.

O prioritate este educația adaptată mediului digital și cerințelor de pe piața forței de muncă, astfel că toate şcolile din Bistrița-Năsăud trebuie să fie conectate la internet, să fie tablete şi laptopuri pentru toţi elevii, dar şi manuale digitale. Asta indiferent cât se prelungeşte sau nu pandemia.

„În același context, solicit redeschiderea școlilor în România. Guvernul nu ne-a oferit o explicație temeinică legată de închiderea școlilor. De ce în Germania, în Franța, în Italia, țări afectate ca România de al doilea val al pandemiei, școlile funcționează și la noi nu? Cer guvernului să renunțe la acestă măsură și să nu șteargă cu buretele un an din educația copiilor din moment ce în alte țări se consideră că școala, în formatul ei clasic, nu prezintă riscuri majore la adresa sănătății copiilor”, a spus Ionuţ Simionca.

În opinia sa, în domeniul educaţiei se impune dezvoltarea unui program național de modernizare și construcție pentru creșe și grădinițe, conform noilor cerințe de distanțare fizică, la standarde europene, inclusiv cu surse de energie verde; un sistem coerent de after – school de stat având în vedere faptul că mulţi părinţi nu au cu cine să-şi lase copiii şi există modificări structurale la nivelul societăţii româneşti; amenajarea de cantine în școli; relansarea școlilor de meserii, dar şi creşterea semnificativă a salariilor profesorilor, aşa cum s-a întâmplat cu cele ale medicilor.

Prioritatea 5 vizează un sprijin real pentru fermierii bistrițeni și pentru dezvoltarea satelor din Bistrița-Năsăud. „Anul 2020 a fost un an greu în agricultură, și de aceea fermierii bistrițeni trebuie sprijiniți mai mult ca oricând. Ați văzut că Guvernul PNL a închis piețele, lăsându-i pe producătorii locali fără desfacerea produselor care le asigurau subzistența. În acest context, vom lupta pentru creșterea subvențiilor, pentru construirea sistemelor de irigații – cu apă gratuită pentru fermieri, pentru construirea de centre de colectare legume, fructe și zarzavaturi etc.”, a adăugat Ionuţ Simionca.

Extinderea rețelei de alimentare cu gaze naturale în toate localitățile județului Bistrița-Năsăud este un alt obiectiv, PMP fiind primul partid care a propus extinderea alimentării cu gaze naturale a gospodăriilor românilor.

PMP va milita pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari, o iniţiativă a PMP care a fost acum doi ani a fost adoptată de Senat și care zace în Camera Deputaților.

Eliminarea pensiilor special este o altă prioritate, pentru care PMP a luptat în Parlament. „Așa cum știți, sunt singurul parlamentar care și-a anulat pensia la notar și voi lupta în continuare pentru anularea pensiilor speciale”, a declarat Ionuţ Simionca.

Alegerea primarului în două tururi este un obiectiv pe care deputatul Simionca şi l-a asumat și pe care şi l-a propus să îl duc la bun sfârșit. Nu în ultimul rând, digitalizarea și transparentizarea administrației este o prioritate pentru deputatul PMP.

„Până în 6 decembrie, vom avea prilejul să vorbim în detaliu despre acest program. Rezultatele din 27 septembrie mi-au confirmat faptul că tot mai mulți bistrițeni caută o alternativă la partidele tradiționale, PNL și PSD, care au dezamăgit și au ținut pe loc județul în ultimii 30 de ani. Eu am dovedit că fac altfel de politică. Împreună cu locuitorii județului Bistrița-Năsăud, am reușit să construim această alternativă la alegerile locale și tot împreună vom merge mai departe și după 6 decembrie”, a concluzionat Ionuţ Simionca.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5