3 reguli de care trebuie sa tii cont inainte de procesul de reciclare al sticlei

Sticla este unul dintre materialele cu cel mai mare potential de poluare al mediului inconjurator. Datorita faptului ca procesul de fabricare si transport implica combustibili fosili, aceasta poate sa degradeze treptat calitatea apei si aerului. Din acest motiv, reciclarea sticlei este un proces benefic atat pentru sanatatea oamenilor, cat si pentru factorul economic. Daca ai decis sa mergi la un centru de profil, atunci trebuie sa stii ca exista anumite metode de pregatire a materialului in prealabil.

Citeste in continuare si afla care sunt cele 3 reguli de care trebuie sa tii cont inainte de procesul de reciclare al sticlei.

Nu toate tipurile de sticla sunt reciclabile

Majoritatea sticlelor au un caracter reciclabil, deoarece acest material se adapteaza eficient la procesul de recilare. Cu toate acestea, exista cateva tipuri care vor fi respinse de un centru de profil. In primul rand, ferestrele nu se pot recicla. In ciuda faptului ca ele sunt concepute din sticla, ele au un punct de topire diferit fata de alte obiecte. Din acest motiv, ferestele nu se integreaza in procesul de recilare al sticlei. Apoi, becurile sau neoanele. Exista oameni care fac aceasta confuzie. Din acest motiv, este important de retinut faptul ca becurile sau neoanele se colecteaza in pubele pentru deseurile de tip DEEE. Alte obiecte care nu se pot include in procesul de reciclare al sticlei sunt: ceramica, vazele de flori, eprubete sau sticle de laborator, sticla termorezistenta, recipiente de vopsea, pahare sau oglinzi.

Inainte de procesul de recilare al sticlei obiectul trebuie spalat

Majoritatea oamenilor aleg sa recicleze obiecte de dimensiuni mici, cum ar fi: sticlele de suc sau borcanele vechi. Acest tip de obiecte pot fi incluse in programul de reciclare daca ele sunt curatate corespunzator in prealabil. Nu este indicat ca sticla oferita unui centru de reciclare sa aiba pete de suc sau urme de sos de rosii pe suprafata sa.

Inainte de procesul de recilare al sticlei trebuie sa sortezi obiectele

Exista doua tipuri de sticla: cea colorata si cea transparenta. Prima categorie se poate recicla, dar se refoloseste doar pentru a produce obiecte din aceeasi culoare. In schimb, sticla transparenta este foarte valoroasa, intrucat prezinta numeroase oportunitati de valorificare.

Asadar, inainte de a merge la un centru de reciclare, este important sa alegi si sa pregatesti corespunzator obiectele din sticla. Pe de o parte,  exista cateva tipuri de sticla care nu se pot recicla. Pe de alta parte, sunt nereciclabile obiectele pe suprafata carora exista urme de suc sau de sos de rosii. Din acest motiv, borcanele sau sticlele de suc trebuie curatate corespunzator inainte. In caz contrar, nu vor fi acceptate.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5