30 de profesori şi elevi din Lechinţa, voluntari la Crucea Roşie

A şti să acorzi primul ajutor este primul pas în salvarea de vieţi şi o condiţie de bază într-o societate ce se vrea civilizată şi umană. E vorba de gesturi simple dar care pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte atunci când sunt bine cunoscute de către societatea civilă… societate care se construieşte şi educă de la cele mai fragede vârste.
Pornind de la un curs de prim ajutor Crucea Roşie, pe care elevii şi profesorii de la Liceul Tehnologic Lechinţa l-au desfăşurat în luna martie, aparent banal, a “explodat” o dorinţă comună în a participa activ în acest domeniu şi de a iniţia şi desfăşura activităţi care să dezvolte simţul civic în şcoala şi zona noastră. Ne-a cucerit acest domeniu, am hotărât să încheiem un protocol de colaborare cu Crucea Roşie Bistriţa- Năsăud şi să constituim un grup de voluntari Crucea Roşie la şcoala noastră.

Acum suntem 30, profesori şi elevi, dar numărul este în creştere. Sperăm să ni se alăture părinţii şi nu numai. Noi am înţeles că de efortul şi participarea fiecăruia dintre noi poate depinde salvarea unei vieţi sau ajutorul dat acolo unde va fi nevoie. Entuziaşti şi dornici de acţiune, am profitat de săptămâna Şcoala Altfel, 22- 26 mai 2017, şi am invitat Crucea Roşie Bistriţa-Năsăud pentru a face o demonstraţie de prim ajutor pentru toţi elevii şi profesorii şcolii noastre. Activitatea a avut un număr mare de participanţi care au asistat la demonstraţie dar au participat şi la exerciţiile practice.

Surpriza “delicioasă” au fost preşcolarii Gradinitei cu program prelungit Lechinţa, care îndrumaţi de doamnele educatoare, voluntare Crucea Roşie, au demonstrat că energia lor pozitivă şi entuziasmul sunt ingrediente indispensabile care aduc un plus valoare iniţiativei noastre. Proaspeţii voluntari Crucea Roşie Lechinţa au ajutat la organizarea acestei activităţi şi astfel şi-au început misiunea în voluntariatul de prim ajutor.

Fiind sprijiniţi de Crucea Roşie Bistriţa- Năsăud, avem speranţa că vom desfăşura activităţi utile şi interesante, că ne vom dezvolta şi vom face diferenţa pe unde vom merge, aşa cum spune şi proverbul “omul sfinţeşte locul”. Cu atât mai mult cu cât, tot de curând avem pompierii militari şi paramedicii SMURD în noul punct de lucru ISU Lechinţa, cu care sperăm să colaborăm în dezvoltarea abilităţilor de acordare a primului ajutor. Nimic întâmplător, aşa că, la Lechinţa se naşte o generaţie de mici salvatori, care sperăm ca vor deveni ajutoare de nădejde atunci când viaţa le-o va cere.
Prof. Barar Tincuţa-Ionela

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5