4 Produse esentiale care nu trebuie sa iti lipseasca din activitatile apicole

        Decizia de a deveni apicultor poate parea una destul de simpla, desigur daca privim lucrurile doar prin prisma beneficiilor, insa dincolo de acest lucru, a fi un bun apicultor, pregatit sa faca fata tuturor provocarilor care pot aparea, este adesea un drum lung si anevoios. Dincolo de orice alt beneficiu, trebuie inteles foarte bine faptul ca albinele sunt niste vietuitoare cu o bilologie complexa, astfel ca au necesitati speciale care trebuie asigurate inainte de a putea vorbi despre profit sau alte beneficii. A fi un bun apicultor este un drum care incepe mai inainte de toate cu determinare, lucru urmat de asimilarea unor informatii importante cu privire la stilul de viata al albinelor si desigur cu achizitionarea produselor esentiale oricarui apicultor. Fiecare dintre lucrurile mentionate mai sus absolut indispensabile in meseria de apicultor si fara de care cu greu poate fi vorba despre succes intr-un astfel de domeniu.

            Daca in trecutul nu foarte indepartat gasirea produselor de calitate si esentiale in  apicultura era un lucru destul de dificil, in prezent, odata cu expansiunea mediului online, lucrurile s-au schimbat destul de mult in acest sens. Daca tocmai ai luat decizia de a deschide o afacere in domeniul apiculturii, am pregatit pentru tine o lista cu 4 dintre cele mai importante produse care nu ar trebui sa lipseasca niciunui apicultor.

            Combinezonul apicol.

            Dat fiind faptul ca majoritatea activitatilor apicole presupun lucratul langa stup sau chiar cu albinele, protectia este foarte importanta. Nu este necesar sa fi alergic la intepatura albinelor pentru a purta un combinezon, pentru ca un numar mare de intepaturi intr-un timp scurt poate fi fatal chiar si pentru cei care nu au alergii. Combinezonul apicol reprezinta cea mai eficienta modalitate de protectie pentru un apicultor, astfel ca nu ar trebui sa iti lipseasca.

            Hrana de calitate pentru albine.

            Pentru a putea produce toate acele produse apicole cu care ne-am obisnuit deja, albinele au nevoie mai presus de orice de o hrana de calitate, special conceputa pentru ele. In ajutorul nostru vin astazi mici si marii comercianti din sfera online si offline, astfel ca nu ar trebui sa fie foarte dificil sa gasim hrana de care avem nevoie.

            Afumatoare.

            Un alt produs foarte important si pe care il vei utiliza in mod constant in activitatea ta da apicultor este clasica afumatoare. Rolul acesteia, asa cum ii spune si numele, este acela de a genera fum, ceea ce iti va permite sa ai acces la stup mult mai usor, avand in vedere ca fumul va face ca albinele sa fie mai putin agresive. Asigura-te ca optezi pentru o afumatoare care sa acopere perfect nevoile tale din acest moment.

            Centrifuga.

            Extragerea mierii de pe faguri este un proces care necesita in mod cert un produs special, cel putin atunci cand iti doresti eficienta, astfel ca in acest au fost concepute centrifugele. O centrifuga de calitate te va ajuta sa extragi eficient mierea de pe faguri, desigur daca ai ales-o si pe aceasta in concordanta cu nevoile tale actuale. In plus, o centrifuga este in general o investitie pe care o vei face pe termen mediu sau lung, astfel ca este important sa te asiguri ca o alegi pe cea optima.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5