40 de elevi, din 5 școli din zona Văii Șieului, la Concursul de Matematică „Paul Tanco”

„Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris Universul” spunea celebrul matematician Galileo Galilei. Îți place sau nu, matematica îți antrenează memoria și te pregătește pentru situațiile dificile cu care te vei confrunta în viață. Nu vei avea de rezolvat integrale sau ecuații logaritmice, dar va trebui să gândești și să cauți soluții la problemele respective.
În toată dezordinea există o ordine. Totul are sens și mereu există o logică în tot ceea ce ne înconjoară. Marea majoritate a problemelor de matematică se bazează pe logică.
Astăzi, matematica ne-a pus din nou la încercare printr-un concurs desfășurat la Școala Gimnazială „Paul Tanco” din Monor. Astfel, la inițiativa profesorului de matematică Liviu-Ignat Socaciu, a avut loc prima ediție a Concursului de Matematică „Paul Tanco”. Acest proiect poartă numele celui care a fost primul român ardelean care a obținut titlul de doctor în matematici. Paul Tanco, născut în localitatea Monor, în prima jumătate a secolului al XIX –lea, și-a susținut doctoratul la Graz, în Austria în anul 1872.
Concursul s-a desfășurat pe plan local, participând 40 de elevi din 5 școli din zona Văii Șieului: Școala Gimnazială Mărișelu (prof. coordonatori Iulia Barteș și Ioan Tuns), Școala Gimnazială Șieu (prof. coordonator Valeria Pralea), Școala Gimnazială Șieuț (prof. coordonator Camelia Ștefănescu), Școala Gimnazială Sebiș (prof. coordonator Aurel Horga), Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor (prof. coordonator Liviu-Ignat Socaciu). Tematica acestui concurs a apelat la logica, ingeniozitatea și creativitatea elevilor pentru a pune în aplicare bagajul de cunoştinţe matematice. Rezultatele au fost deosebite, elevii fiind răsplatiți cu premii și diplome.
Coordonatorii proiectului au fost director, prof. Doru-Marian Mătieș și prof. Liviu-Ignat Socaciu. Se cuvin a fi adresate mulțumiri tuturor celor care s-au implicat, în special cadrelor didactice care au coordonat buna desfășurare a acestei activități: prof. Crina Năsăudean, prof. înv. Ionela Mătieș, prof. Teodora Băbuțan.
Așadar, un număr mare de elevi care îndrăgesc matematica au trecut pragul școlii din Monor. Ne-am dorit să promovăm competitivitatea și valoarea, alta decât cea de la orele de curs și am reușit cu succes acest lucru. Mulțumim tuturor celor care au fost prezenți.

Prof. Liviu-Ignat Socaciu,
Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5