În 5 octombrie, cursurile din şcoli vor fi suspendate! Profesorii, la consfătuiri

         De Ziua Educaţiei, în 5 octombrie, preşcolarii şi elevii bistriţeni ar putea fi liberi, în timp ce cadrele didactice vor participa la consfătuiri, pe discipline. O decizie finală ar urma să fie luată în Comisia Paritară a Inspectoratului Şcolar Judeţean, a anunţat inspectorul şcolar general Camelia Tabără, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.

         „Astăzi (n.n. – miercuri) avem Comisie Paritară şi trebuie să hotărâm acest lucru. Noi vrem să propunem suspendare de ore şi desfăşurarea consfătuirilor, pentru că sunt multe elemente de noutate, colegii au participat la consfătuiri şi e un moment bun. În mod normal, ar fi fost activităţi specifice Zilei Educaţiei şi noi asta vrem să propunem. Vom anunţa imediat ce avem decizia Comisiei Paritare”, a declarat inspectorul şcolar general Camelia Tabără.

         Potrivit acesteia, nu există solicitări pentru întreruperea cursurilor după organizarea referendumului. „Aşa cum am desfăşurat şi în alţi ani alegeri în spaţiile şcolare, niciodată nu au fost probleme sau solicitări de a închide şcolile, nici înainte, pentru organizarea secţiilor de votare şi nici după”, a precizat şeful IŞJ B-N.

         Prof. Camelia Tabără  a mai spus că, în ceea ce priveşte referendumul, „fiecare dascăl este responsabil pentru mesjaul care-l transmite” dar nu este permisă niciun fel de imixtiune politică sau „ca războaiele să fie aduse din zona societăţii, în zona şcolii”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5