A 56-a întâlnirea a absolvenților din promoția 1963-1964 a Liceelor nr. 1 și nr. 2 Năsăud!

Pentru oamenii cuminți şi femeile frumoase, bătrâneţea nu există! Celui cu minte nu-i este permis să îmbătrânească decât frumos, iar femeia frumoasă și cuminte nu îmbătrânește niciodată! Este nevoie de multă înţelepciune ca să îmbătrâneşti fără urâţenie, fără răutate şi fără tristeţe. Oamenii nu sunt de aceeaşi vârstă chiar dacă au acelaşi număr de ani! La bătrâneţe, pe faţa omului se arată caracterul şi sufletul lui tânăr. Unele chipuri, la bătrâneţe, capătă ceva de înţelept, de mucenic, de bolnav sau de sănătos... Oamenii inteligenţi şi nobili devin bătrâni admirabili, cu care este o plăcere să te întâlneşti. Cine a fost cu adevărat tânăr nu poate deveni un ursuz bătrân. Omul superior e la fel ca un metal nobil: Nu îmbătrâneşte! El mai poate dărui din rodul înţelepciunii sale celor tineri și chiar colegilor săi! Omul îmbătrâneşte atunci când îi îmbătrânesc pasiunile, interesele, relațiile.

S-au prezentat la cea de-a 56-a întâlnire de la finalizarea liceului cei care nu și-au pus problema unei bătrâneți premature sau chinuitoare și nici frica de Coronavirus, adică au fost prezenți: Lucian Bichigean cu soția Sava, Ana Vaida cu soțul Vișu, Gherman Margareta (Mureșan) sosită de la Arad, Bodriheic Ana (Flămând) de la Rodna, Crețiu Palagea (Palage) de la Rodna, Stratulat Elena (Anisie) de la Feldru, Gavriș Florica (Butaciu) de la Salva, Bota Viorica (Anuță) de la Nepos, Ostace Vica (Mureșan) de la Nimigea, Ioan Seni, Vasile Cleja, Monica Tomi, în amintirea colegului preot D-tru Tomi, Iacob Naroș de la Maieru, Maria Nicolin și soțul Ioan.

Au slujit la paosul religios de pomenire dedicat celor plecațí dintre cei vii – profesori și elevi -  preoții Lucian Greabu și Florin Rus. Grupul a trăit clipe frumoase de relaxare la terasa Geea unde s-au respectat și normele legale impuse de Coronavirus. S-au alăturat telefonic Mircea Avram (Belgia), Mircea Prahase (Zagra), Dorina Monda (Bistrița).

A fost frumos pentru că oamenilor frumoși le reușește frumosul. Viitoarea întâlnire, a 57-a, rămâne, conform cutumei, în prima sâmbătă a lunii septembrie din anul 2021. Va fi una jubiliară pentru că cei mai mulți dintre absolvenți vor împlini 75 de ani, iar vigoarea unei bune reușite se asigură prin cât mai mult antrenament și relație bună cu Dumnezeu. Faceți-vă, dragi colegi, cât mai simpatici, stimați și prețuiți…

Să ne revedem sănătoși…

Prof. Ioan Seni,

Colegul vostru din Năsăud

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5