ACL solicită verificarea listelor suplimentare

UPDATE: PSD BN contestă la BEC decizia BEJ BN cu privire la verificarea listelor suplimentare în timp real de către reprezentanţii ACL.

UPDATE: Biroul Electoral Judeţean respinge ca neîntemeiată întîmpinarea depusă de către PSD BN. Stabileşte că reprezentanţii partidelor politice şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale în birourile electorale ale secţiilor de votare, indiferent dacă fac parte sau nu dintr-o alianţă, pot solicita să li se pună la dispoziţie copii de pe cele două tabele electorale, prevăzute de art.9 alin.1 şi 2 din Legea nr.370/2004, republicată, pentru alegerea Preşedintelui României, cu condiţia ca aceste demersuri, operaţiuni, să nu perturbe buna derulare a procesului electoral.

PSD BN  a sesizat BEJ că reprezentanţii ACL au cerut să li se pună la dispoziţie de îndată tabelele cu cei care votează la secţiile la care nu sunt arondaţi. PSD BN a adus la cunoştinţa BEJ faptul că reprezentanţii ACL în birourile secţiilor de votare solicită preşedinţilor secţiilor de votare să le pună la dispoziţie datele personale ale alegătorilor ce votează pe listele suplimentare pentru fiecare persoană în parte, imediat ce respectivul a fost înscris în lista suplimentară.

„Au făcut o întâmpinare, în sensul că alegătorii se tem atunci când văd că li se iau datele personale, însă aceşti alegători sunt obligaţi să completeze o declaraţie pe propria răspundere că nu au votat şi nu vor mai vota. Şi atunci ni se pare că, pentru transparenţă şi evitarea votului multiplu, de ce nu", a declarat judecătoarea Dianul Linul.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5