După Rusalii, încep plăţile pentru membrii birourilor electorale de circumscripţie şi ai secţiilor de votare

Plata indemnizaţiilor pentru cei care au activat în birourile electorale de circumscripţie şi în birourile secţiilor de votare va începe de săptămâna viitoare, după Rusalii. Potrivit prefectului Ovidiu Frenţ, la nivel Instituţiei Prefectului au fost transmise situaţiile centralizatoare, au fost făcute calculele, documentaţia fiind ulterior transmisă către primării. „Pentru a nu purta oamenii pe drumuri, plata se va face la nivel de circumscripţie. Cuantumul indemnizaţiilor este suportat de la nivel central, doar transportul urmând să fie decontat din bugetul local”, ne-a declarat prefectul Ovidiu Frenţ.

         La nivelul judeţului nostru, au funcţionat Biroul Electoral de Circumscripţie Bistriţa-Năsăud (BEJ), 62 de birouri electorale de circumscripţie şi 313 birouri electorale ale secţiilor de votare, fiecare cu preşedinte şi locţiitor plus reprezentanţii partidelor politice.

Potrivit HG 53/2016, privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale din anul 2016, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi locţiitorul acestuia primesc câte o indemnizaţie de 85 de lei pentru fiecare zi de activitate, dar nu mai mult de 5 zile. Personalul tehnic auxiliar al birourilor electorale şi statisticienii primesc o indemnizaţie de 65 de lei pentru fiecare zi de activitate. Membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare primesc câte o indemnizaţie de 65 de lei pentru fiecare zi de activitate, dar nu mai mult de 3 zile.

De asemenea, preşedintele Biroului Electoral Central, preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie, locţiitorii acestora, membrii Biroului Electoral Central şi membrii birourilor electorale de circumscripţie primesc o indemnizaţie de 85 lei pentru fiecare zi de activitate.

Membrii birourilor electorale de circumscripţie şi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, personalul tehnic auxiliar al acestora, statisticienii, operatorii de calculator şi personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne care asigură măsuri de menţinere şi asigurare a ordinii şi liniştii publice sau care este în misiune de pază la birourile electorale de circumscripţie şi la birourile electorale ale secţiilor de votare primesc o indemnizaţie pentru cheltuieli de protocol, în valoare de 10 lei de persoană pentru ziua votării.

Plata indemnizaţiilor se face în baza listelor de prezenţă semnate de către preşedinţii birourilor electorale.

Operatorul de calculator al biroului electoral al secţiei de votare primeşte o indemnizaţie de 85 de lei pentru fiecare zi de activitate, dar nu mai mult de 5 zile. Plata indemnizaţiilor se face în baza fişelor de pontaj emise de Autoritatea Electorală Permanentă pe baza informaţiilor furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Prin zi de activitate se înţelege munca desfăşurată pe parcursul unei zile calendaristice, indiferent de numărul de ore prestate, dar nu mai puţin de 6 ore pe zi.

Membrii birourilor electorale, personalul tehnic auxiliar, statisticienii şi operatorii de calculator care îşi au domiciliul sau reşedinţa în alte localităţi beneficiază de drepturile prevăzute de HG 1860/2006, privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului, cu modificările şi completările ulterioare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5