Referendum. 55 de preşedinţi ai secţiilor de votare, înlocuiţi! Vezi ce indemnizații vor primi președinții și membrii secțiilor de votare!

Nu mai puţin de 55 de preşedinţi ai secţiilor de votare au fost înlocuiţi, la nivelul judeţului, preşedintele Tribunalului Bistriţa-Năsăud desemnând alte persoane. Cei care au fost traşi la sorţi iniţial au invocat diverse probleme, iar faptul că referendumul se desfăşoară pe parcursul a două zile a încurcat socotelile multora. 

Vezi lista cu noii  preşedinţi ai secţiilor de votarehttps://bn.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/23/2018/10/Inl...

         Marți și miercuri, președinții secțiilor de votare vor di instruiți, în ședințe zonale, la Năsăud, Beclean și Bistrița.

         Potrivit legii, președintele biroului electoral al secției de votare primește indemnizația de 10% din salariul de bază minim brut pe țară pentru fiecare zi de activitate, dar nu mai mult de 5 zile. Membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare primesc indemnizația de 5% din salariul de bazã minim brut pe țară, pentru fiecare zi de activitate, dar nu mai mult de 3 zile. Salariul minim este de 1900 lei, astfel că președinții ar urma să primească 190 lei/zi, impozabil, iar membrii secțiilor de votare, 95 lei/zi, impozabil.

În plus, instituțiile prefectului asigură pentru membrii birourilor electorale de circumscripție, ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, personalul tehnic auxiliar al acestora, statisticienii și personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne care duce la îndeplinire măsuri de menținere și asigurare a ordinii și liniștii publice sau care este în misiune de pază la birourile electorale de circumscripție, oficiile electorale și la birourile electorale ale secțiilor de votare o indemnizație pentru cheltuieli de protocol în valoare de 10 lei de persoanã în zilele de 6 și 7 octombrie 2018. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5