Ada Milea, un artist rar

„Cântece de iarnă pentru toate anotimpurile” a fost titlul concertului susţinut la Sinagoga Bistriţa de Ada Milea, alături de Bobo Burlăcianu, Cristi Rigman şi Anca Hanu.
Evenimentul a debutat prin mesajul dr. Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, care a subliniat importanţa unor asemenea manifestări, în care artişti să se întoarcă acasă.
Spectacolul-concert e unul din puţinele ocazii din ultimii ani de a asculta piese semnate de Ada Milea, fără ca acestea să pornească de la un alt autor (a se vedea Apolodor, Gellu Naum, De ce fierbe copilul în mămăligă, Aglaja Veteranyi, sau Deliruri, Ion Mureşan).
“Un lucru care trebuie spus din capul locului e că Ada Milea e genială! Spectacolul de faţă o dovedeşte cu prisos. După ce l-am văzut prima dată, am avut senzaţia că am reuşit s-o regăsesc pe acea Ada care mă obsedase în urmă cu peste şase ani, atunci când am descoperit-o. Felul în care se joacă (şi aici) cu imaginile, cu diverse automatisme şi, în cele din urmă, cu unele cuvinte arată că potenţialul creativ al Adei aproape că nu cunoaşte limite. Cântece de iarnă pentru toate anotimpurile ironizează obiceiurile şi tradiţiile din jurul Crăciunului, dar şi felul artificial, mecanic în care toată această perioadă ne face să reacţionăm. Bineînţeles, fiind vorba de Ada Milea, lucrurile nu sunt niciodată doar ceea ce par, iar în spatele aparenţei de glume inteligente şi atât se ascunde ceva mai profund (“Vreau ca toată lumea să danseze din buric/ Vreau să fac un cântec fără să-l complic”)” declară Răzvan Cîmpean.
Cântece de iarnă pentru toate anotimpurile e spectacolul care dovedeşte încă o dată că Ada Milea e un artist rar, genul de artist pe care l-ai căuta constant, indiferent unde s-ar ascunde.
Manifestarea a fost realizată de Primăria Bistriţa, Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” şi Societatea de Concerte.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5