Administrezi o companie de transport colete? Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa o transformi intr-una de succes

         Domeniul transporturilor este unul de o importanta incontestabila atat pentru ceea ce inseamna dezvoltarea economica a unui stat, insa si pentru fiecare dintre noi daca tinem cont de faptul ca intr-un fel sau altul depindem de transporturi mai mult decat ne putem imagina. Una dintre particularitatile acestui domeniu este reprezentata de faptul ca este unul foarte dinamic, in care flexibilitatea si adaptabilitatea sunt calitati care nu ar trebui sa lipseasca niciunui administrator de astfel de companie. Dincolo de ceea ce transporti, este foarte important de avut in vedere faptul ca vorbim totusi despre un domeniu foarte competitiv, in care fara a face diferenta este destul de greu sa ajungi sau sa rezisti in top.

            Succesul intr-un domeniu precum este cel al transporturilor este strans legat de modul in care admninistratorii reusesc sa se adapteze la cerintele pietei, de calitatea flotei de masini si desigur de abilitatea de a negocia preturile astfel incat acestea sa fie in beneficiul ambelor parti. Astfel, daca esti administratorul unei companii de transport marfa si te afli in cautarea unor solutii prin care sa iti cresti afacerea, am pregatit cateva sfaturi care iti pot fi de un real ajutor in acest sens.

            Asigura-te intotdeauna ca flota de masini este in cea mai buna stare de functionare.

            Micile detalii vor face intotdeauna diferenta, mai ales atunci cand vorbim despre parteneriate de lunga durata cu clientii. Un pret corect al serviciilor nu este intotdeauna suficient pentru a convinge un potential client sa iti aleaga serviciile, motiv pentru care va trebui sa recurgi la alte lucruri. Spre exemplu, o flota de camioane foarte bine intretinuta, este un detaliu care poate face o diferenta uriasa pentru un potential client si ii poate spori semnificativ increderea in serviciile pe care i le oferi. Chiar daca o buna intretinere a flotei auto presupune numeroase investitii, pentru ca in mod cert vei cheltui in mod regulat in anvelope, spray-uri auto, diferite piese si accesorii pentru camioane, este totusi un lucru care ti va aduce numeroase beneficii pe termen lung.

            Stabileste inca de la inceput rutele pe care vei oferi serviciile de transport, alaturi de preturi corecte.

            Daca nu dispui de o flota numeroaasa de camioane, alegerea unor rute prestabilitile reprezinta o decizie cat se poate de inspirata. Spre exemplu, daca oferi servicii de transport Romania-Spania, atunci este important sa nu te abati de la aceasta, pentru ca exista riscul sa nu poti acoperi si alte solicitari, pe alte rute, ceea ce poate avea ca si rezultat intarzieri de livrare. Mai mult decat atat, alaturi de prestabilirea unor rute, este absolut esential sa te asiguri ca preturile pe care le practici sunt in concordanta cu calitatea serviciilor oferite. Asadar, va trebui sa iti dezvolti si abilitatea de negocia preturile cu clientii.

            Fii cat mai flexibil si incearca sa te adaptezi mereu la nevoile clientilor.

            Intr-un domeniu precum cel al transporturilor, flexibilitatea este o calitate deosebit de importanta. Fii mereu la curent cu schimbarile care se produc in domeniu si incearca sa te adaptezi mereu cat mai bine la acestea. Parteneriatele de lunga durata cu clientii se stabilesc in general mult mai usor atunci cand esti flexibil si capabil sa ii intelegi pe deplin nevoile actuale ale acestuia. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5