Adrian Sitaru, câştigător a peste 70 de premii internaţionale, filmează la Bistriţa. Vezi ce actori sunt prezenţi în judeţul nostru

Filmările pentru lungmetrajul "Fixeur/ The Fixer", de Adrian Sitaru, care prezintă povestea unui tânăr jurnalist ce îşi doreşte să lucreze în presa internaţională, au început la Bistriţa, în rolurile principale fiind distribuiţi Tudor Aaron Istodor şi Mehdi Nebbou.
Radu este un tânăr jurnalist care doreşte să lucreze în presa internaţională. Repatrierea din Franţa a unei prostituate minore îi oferă tânărului ocazia de a-şi arăta abilităţile de reporter, motiv pentru care pleacă în Transilvania, împreună cu o echipă de la o televiziune franceză, condusă de un jurnalist celebru. La faţa locului, sarcina lui Radu se dovedeşte a fi mult mai complicată decât părea iniţial, informează un comunicat remis Mediafax. Filmările vor dura aproximativ o lună şi vor avea loc în 20 de locuri din Bucureşti şi Bistriţa.
Rolurile principale sunt interpretate de Tudor Aaron Istodor ("Domnişoara Christina", de Alexandru Maftei, "O lună în Thailanda", de Paul Negoescu) şi Mehdi Nebbou ("Schläfer", de Benjamin Heisenberg, "München", de Steven Spielgberg, "Body of Lies", de Ridley Scott). Din distribuţie mai fac parte bistriţeanul Adrian Titieni, dar şi Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Nicolas Wanczycki, Christophe Pomez, Cristian Ilinca şi Sorin Cociş.
Scenariul este semnat de Adrian şi Claudia Silişteanu. Imaginea filmului este semnată de Adrian Silişteanu, cu care Sitaru a colaborat şi la lungmetrajele "Pescuit sportiv", "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" şi "Domestic", iar producţia este asigurată de 4 Proof Film, în coproducţie cu Petit Film (FR).
Proiectul este realizat, printre altele, cu finanţare din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), programul MEDIA (Europa Creativă), programul operaţional Basse-Normandie. Premiera în România va avea loc în 2016.
După ce a studiat regia de film la Bucureşti, Adrian Sitaru a realizat, în 2007, scurtmetrajul "Valuri" (scenarist si regizor), cu care a câştigat Leopardul de Aur la Festivalul de la Locarno. Primul său lungmetraj, "Pescuit sportiv" (2008), a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia şi Toronto IFF, fiind premiat în festivaluri precum cele de la Palm Springs, Salonic, Mons, Buenos Aires şi Estoril, şi a fost vândut în peste 12 teritorii. Ulterior, Sitaru a regizat lungmetrajele "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" (2011), care a obţinut premiile pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Locarno, şi "Domestic" (2012). Adrian Sitaru este câştigător a peste 70 de premii internaţionale pentru filmele realizate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5