A.F. Gloria Bistriţa se impune şi câştigă un prim trofeu

Academia de Fotbal Gloria, prin juniorii săi D, a reprezentat Bistriţa la turneul „Valea Regilor” organizat de către mureşenii de la Atletic Kids Gurghiu, la sfârşitul săptămânii trecute. La această categorie de vârsta - Under 13, competiţia a reunit 10 echipe, programate în jocuri de câte 35 de minute, pe durata unei singure reprize, în 2 grupe.
Bistriţenii au câştigat detaşat grupa B, prin victoriile cu Best Kids Reghin (3-0) , CSS Braşovia Braşov (1-0, în derby-ul grupei), CSM Avântul Reghin (1-0), în ultima partidă din grupă, terminând la egalitate ( 0-0 ) cu cei de la Speranţa Tg -Mureş.
Faza superioară a competiţiei a adus asistenţă numeroasă la arena din localitate, cei prezenţi, majoritatea localnici, dorind să vadaăla lucru cele mai bune echipe care urmau să-şi dispute trofeul pus în joc. Gloria Bistriţa a stârnit din nou rezonanţă prin numele ei şi nu au fost puţini cei care se interesau de situaţia actuală a clubului, ...motiv de depănat amintiri şi nostalgii.
Adversarul micilor glorioşi din semifinală, cei de la Viitorul Ungheni, n-a avut nicio şansă şi a fost învins cu scorul de 4-0 într-un joc în care mintea şi ochii micilor noştri fotbalişti erau îndreptate mai mult către medaliile şi trofeele ce îşi făcuseră deja apariţia pe masa oficialilor.
În cealaltă semifinală, Atletic Ghurghiu a ţinut neapărat să amintească cine sunt gazdele şi a învins după un joc tensionat pe cei de la CSS Braşovia Braşov (1-0).
Finala competiţiei a dat cel mai spectaculos joc al turneului. După un început bun, în care jucătorii bistriţeni au avut câteva ocazii de a marca, la o fază fixă, o minge aruncată de gazde pe careu, a fost deviată „nefericit” de către un apărător bistriţean în poarta proprie, fază precedată de un offside nesemnalizat, urmat de un fault în atac.
Momentul greu a fost depăşit repede de bistriţeni, care au răspuns, după 5 minute de joc, cu golul egalizator la o fază la care toată banca noastră de rezerve a reacţionat ca o echipă de seniori, bucurându-se cu cei din teren, printr-o grămadă constituită ad hoc în suprafaţa de joc. Gazdele nu s-au mai apropiat de poarta noastră, şi după o fază indigo a primului gol, însă pe partea opusă, a picat şi golul 2 al Gloriei, liniştind gazdele şi arbitrii (locali) după câteva decizii care nu îşi aveau locul la un joc de copii. Golul 3 a venit de la sine şi a închis tabela, scor final 3-1 şi Academia de Fotbal Gloria Bistriţa a devenit astfel câştigătoarea trofeului.
Valer Săsărman, antrenor: „Jucătorii noştri s-au comportat bine şi sunt mulţumit de prestaţia lor; am urmărit să căpătăm experinţă la jocul în iarbă, să folosesc jucători pe mai multe posturi şi să obţin de la ei o evoluţie cât mai constantă pe parcursul mai multor jocuri, în cele 2 zile de competiţie....şi de ce nu, faptul că am adus primul trofeu în vitrina A.F.Gloria Bistrita poate fi un motiv de bucurie şi motivaţie”.
Pe parcursul turneului, bistriţenii au marcat 12 goluri prin D.Ghita (3), S. Moldovan (3), A.Torok (2), M. Butuza (1), R. Sulici (1), S.Banc (1), A. Koczi (1). Cel mai bun jucător al competiţiei a fost desemnat jucătorul Gloriei –Sergiu Banc. A. F. Gloria Bistriţa 2003: antrenor Valer Săsărman, Jucători: I. Dragu, D. Pop,T. Domide, A. Şerbănescu, S. Moldovan, S. Banc, R. Sulici, A. Torok, D. Ghita, A. Ghita, M. Butuza, A.Găurean, A. Koczi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5