A.F. Gloria Bistriţa, din nou în elita fotbalului românesc la nivel juvenil

Sorel Şerbănescu

         Ediţia a IX-a a Cupei E.ON Kinder, unul dintre turneele de referinţă pentru fotbalul din România şi-a programat jocurile din seria a II-a, în perioada 7- 10 septembrie, gazdă fiind oraşul Târgu Mureş.

         Academia de Fotbal Gloria Bistriţa a fost prezentă la categoria 2003 alaturi de alte 29 de echipe, fiind categoria ce a reunit cele mai multe şi răsunătoare nume din fotbalul nostru (la  nivel de seniori cât şi  juvenil), precum Steaua Bucureşti, Dinamo Bucureşti, CFR Cluj, Academia Gh.   Hagi, Petrolul Ploieşti, Viitorul Cluj, Tâmpa Braşov, ACS Kinder Târgu Mureş, U Cluj.

         Sorţii au trimis echipa bistriţeană în grupa C, unde i-au învins pe cei de la 3 Kids Sport Bucureşti (4-0) şi U Cluj (1-0), derby-ul grupei programând jocul cu cei de la Tâmpa Braşov, pe care din păcate l-au pierdut cu scorul de 0-1 ş din cauza prestaţiei ciudate a cavalerilor de  la centru, care au refuzat acordarea a 2 lovituri de pedeapsă, ce poate ar fi adus victoria şi dreptul de a ocupa primul loc în grupă, care ar fi dat un culoar mai bun către podium.

      Faza următoare a competiţiei le-a adus ca adversar bistriţenilor pe cei de la Viitorul Cluj. A rezultat o partidă în care bistriţenii au controlat jocul, au avut câteva ocazii, n-au lăsat adversarul să se apropie de careul propriu, care a reuşit doar prin şuturi de la distanţă să pună în pericol poarta noastră, însă la finalul timpului regulamentar de joc s-a consemnat egalitatea: 0-0. Loviturile de departajare au determinat până la urmă invingatoarea: A.F. Gloria ratează 2 lovituri, Viitorul doar una şi câştigă cu 2-1, eliminând echipa bistriţeană din cursa pentru primele 8 clasate.

        Rezultatele din celalte jocuri au adus în faza următoare a competiţiei ca adversar Gloriei pe cei de la Dinamo Bucureşti. Juniorii bistriţeni s-au impus cu scorul de 2-1, deschizind scorul dintr-o lovitură liberă în prima repriză, golul 2 din partea a II - a a jocului asigurând victoria; emoţiile şi bucuria victoriei au fost repede uitate, următorul adversar desemnat fiind Academia Gh. Hagi.

       Pentru micutii fotbalişti bistriţeni a fost momentul mult aşteptat al revanşei pentru finala pierdută în 2010, la aceeaşi competiţie. Stăpânind jocul şi cu atitudine de echipă "mare", au reuşit să învingă cu scorul de 3-0, speculând şi avantajul faptului că jucătorii constănţeni au folosit mai mulţi jucători născuti în 2004.

      Ultimul joc a adus ca adversary pe ACS Kinder Tg. Mureş, gazdă a turneului şi una din finalistele din acest an a  renumitei competiţii pentru fotbal copii Hagi Danone. Rezultatele şi (ne)şansa au adus cele 2 echipe să-şi dispute loculul 9 -10 şi nu un loc pe podium. O ocazie clară de gol ratată sau o decizie eronată a arbitrilor pot aduce o clasare nemeritată! Poate şi de aceea e frumos fotbalul!

      Ultimele 4 întâlniri au dat de fiecare dată echipa bistriţeană învingătoare, de aceea cei de la Kinder au început "tare" partida, au folosit pe deplin toleranţa arbitrilor faţă de jocul în forţă şi chiar au reuşit să deschidă scorul. Bistritenii nu s-au pierdut, au jucat în continuare cu răbdare şi la o lovitură libeăa acordată iî repriza a II-a au reuşit să egaleze. Pina la final a rezultat o încleştare ce rar se vede la o întâlnire de acest nivel de vârstă. Golul nu a mai picat şi la final s-a consemnat egalitatea 1-1. S-a ajuns din nou la lovituri de departajare. Seria obligatorie de 3 lovituri nu a fost suficientă, fiecare echipa ratând câte o lovitură, fiind din nou egalitate 3-3. Au fost necesare nu mai putin de câte 8 lovituri de departajare, executând chiar şi portarii. La ultima serie, din păcate, bistritenii au ratat şi mureşenii au marcat. Scor final 10-11, care clasează echipa noastră în primele 10.

      În cele 7 partide disputate în acest turneu,  A.F. Gloria Bistriţa a marcat 11 goluri şi a primit doar 3 în timpul regulamentar de joc. Au marcat D. Ghiţă (3), S. Moldovan (3), R. Sulici (2), A. Torok (1), S. Banc (1), T. Domide (1).

       Compeţtia la acestă categorie de vârstă a fost câştigată de către CFR Cluj care a învins în finală pe cei de la Tâmpa Braşov, scor 5-4, iar în finala mică Steaua Bucureşti a învins pe cei de Juniorul Suceava cu scorul de 7-1.

 

Academia de Fotbal Gloria Bistrita 2003, antrenor Valer Săsărman:

 I. Dragu, A. Găurean, D. Pop, T. Domide, A. Şerbănescu, S. Moldovan, R. Sulici, A. Musceleanu, S. Banc, A. Torok, D. Ghiţă, A.Ghiţă, C. Ciobanică, M. Butuza, A. Koczi, V. Mureşan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5