Gloria nu moare, trăieşte încă demn şi frumos prin copiii ei talentaţi

•Bistriţa găzduieşte la finele săptămânii turneul zonal

Campioană  judeţeană  la grupa de vârstă 2003, Gloria Bistriţa s-a calificat la faza  zonală  a juniorilor „E” în urma unei  duble tur - retur cu puştii de la Kinder Sângeorgiu de Mureş, campioana judeţului Mureş la aceeaşi categorie de vârstă.

          Prima partidă s-a disputat pe terenul Gloriei, rezultând un joc de bună calitate, cu o primă repriză în care echipele au avut drept grijă principală să nu primească gol, de unde „luptele crâncene” de la mijlocul terenului, iar în cea de-a doua repriză echipele s-au deschis, căutând golul şi astfel  au apărut marile ocazii. La contraatacurile periculoase ale Kinder-ului, Gloria a răspuns pe măsură, prin situaţiile de gol ale lui  Ioniţă,Torok şi Moldovan, ultimii doi având neşansa să nimerească bara. Caracterul puternic al micilor „glorioşi” i-a ajutat să treacă peste momentele grele şi să înscrie până la urmă, prin R. Sulici, cu un şut din afara careului, gol care a adus victoria bistriţenilor cu 1-0.

          Returul disputat sâmbăta trecută, pe terenul celor de la Kinder, a oferit, de asemenea, o partidă aprig disputată, gazdele fiind hotărâte să întoarcă rezultatul din tur şi chiar reuşesc să înscrie repede, la o fază la care apărarea Gloriei nu s-a sincronizat şi l-a scăpat pe atacantul Kinderului. Nefiind loc de regrete, puştii noştri s-au mobilizat, n-au răspuns la  „micile şicane şi provocări” ale gazdelor, şi-au văzut de joc şi au egalat  la o fază fixă, Banc executând perfect o lovitură liberă sus la colţ: 1-1. Egalarea  i-a debusolat pe cei de la Kinder, care n-au mai reuşit decât la o lovitură liberă să pună în pericol poarta Gloriei, însă Dragu a avut o intervenţie de zile mari, respingând de sub transversală o minge bine plasată.

          În a II- a repriză, bistriţenii au intrat hotărâţi să aducă acasă calificarea şi au jucat  pragmatic, ţinând echipa adversă departe de careul propriu şi contraatacând periculos; astfel au obţinut din nou o lovitura liberă în preajma careului celor de la Kinder, la un fault asupra lui Ciobanică şi Banc  … înscrie, la fel, cu o execuţie de manual: 1-2 şi Gloria  nu mai poate pierde calificarea; mureşenii încearcă să întoarcă rezultatul, au o ocazie de singur cu portarul, dar din „senin” apare Domide şi rezolvă faza printr-o alunecare la sacrificiu, dar regulamentară. Gloria mai are o ocazie mare prin Torok, care şutează din întoarcere, însă în portar, încearcă să ţină cât mai mult balonul, R.Sulici fiind dirijorul de la mijlocul terenului, iar mureşenii mai au o tresărire de orgoliu, la o minge centrată pe careu, portarul nostru ezită să iasă, însă Şerbanescu respinge cu capul dintre 2 jucatori ai Kinderului şi elimină pericolul. Finalul jocului consemnează victoria Gloriei cu 2-1 şi bucuria imensă pentru calificarea obţinută la turneul zonal.

FC Gloria: Ionuţ Dragu, Alex Şerbănescu, Tudor Domide, Sebi Moldovan, Sergiu Banc, Răzvan Sulici, Alex Torok, Marian ioniţă, Cătălin Ciobănică, Andrei Musceleanu, Alex Găurean, Dorian Pop, Dragoş Moldovan. Antrenor: Valer Săsărman.

          La finele acestei săptămâni, Bistriţa va găzdui turneul zonal, Gloria având drept adversare echipele CFR Cluj, Sighetu Marmaţiei şi Suceava.

Sorel Şerbănescu 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5