Aflăm de la ISU

Ceremonial de predare primire la I.S.U. şi Ziua porţilor deschise

Aflăm de la col. Maftei Taloş - împuternicit inspector şef că în data de 25 aprilie 2009, începând cu orele 10.00, la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al Judeţului Bistriţa - Năsăud, se va desfăşura ceremonialul de predare - primire a comenzii inspectoratului şi a drapelului de luptă al unităţii.

Predarea oficială a comenzii inspectoratului va avea loc în prezenţa unor reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă precum şi a unor oficialităţi din judeţ.

La această activitate va fi prezentă şi o delegaţie de pompieri din oraşul german Herzogenrath.

Cu ocazia acestui eveniment inspectoratul va organiza şi Ziua porţilor deschise.

Reprezentanţii mass-media şi toţi cetăţenii judeţului care doresc să participe la acest eveniment sunt aşteptaţi începând cu orele 09.45 la sediul inspectoratului.

I.S.U. "Bistriţa" organizează,

"Cupa A.S.P.R. ediţia a VIII-a, la minifotbal

În perioada 22 - 24 aprilie 2009, în municipiul Bistriţa se desfăşoară Campionatul de minifotbal “Cupa A.S.P.R.” ediţia a VIII-a, etapa a - I - a interjudeţeană.

Activitatea este organizată de Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa - Năsăud .

La această competiţie participă 6 loturi sportive reprezentând următoarele inspectorate:

- Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj;

- Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş;

- Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă „Porolisum” al judeţului Sălaj ;

- Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor ;

- Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă „Someş” al judeţului Satu - Mare;

- Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa - Năsăud;

Competiţia se desfăşoară la baza sportivă „Alex”, (podul Jelnii). Festivitatea de deschidere a avut loc în data de 22 aprilie 2009 începând cu orele 09.45 la baza sportivă „Alex”.

Sperăm ca reprezentanţii I.S.U. Bistriţa să urece pe podium, dacă e posibil chiar locul 1.

Informaţie primită de la col. Maftei Taloş - împuternicit inspector şef.

Beclean - exerciţiu tactic la brutăria "Vraja Mării"

Garda de Interventie Beclean din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita – Nasaud a efectuat un exercitiu tactic cu forte si mijloace la Brutaria Vraja Marii, in localitatea Beclean.

Rebra - 3 ha de vegetaţie uscată arse

Sectia de Pompieri Nasaud din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita – Nasaud a intervenit cu o autospeciala pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetatie uscata, in localitatea Rebra.

- Au ars: aproximativ 3 ha de vegetatie uscata;

- Cauza probabila a incendiului: focul deschis;

- Interventia a durat doua ore.

Ghinda - bombă explozivă recuperată

Echipa pirotehnica din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita–Nasaud a actionat pentru cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea si depozitarea unei bombe explozive, in localitatea Bistrita, cartier Ghinda. Interventia a durat o ora.

Sângeorz-Băi - SMURD transportă bolnav la Năsăud

Garda de Interventie Sangeorz-Bai (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita – Nasaud a intervenit cu o ambulanta tip B2 pentru acordarea primului ajutor calificat unei persoane, in localitatea Sangeorz-Bai, si transportarea persoanei la Spitalul Orasenesc Nasaud.Interventia a durat o ora.

Miceştii de Câmpie - Bucătărie şi aparate în flăcări

Detasamentul de Pompieri Bistrita din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita – Nasaud a intervenit cu doua autospeciale pentru stingerea unui incendiu, in localitatea Micestii de Campie. Au ars: bucataria de vara pe o suprafata de 50mp si aparate de uz casnic. Cauza probabila a incendiului: scurtcircuit electric. Interventia a durat trei ore.

Bistriţa - Măsuri speciale la meciul de fotbal

Detasamentul de Pompieri Bistrita din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita – Nasaud a intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma pentru asigurarea masurilor de aparare impotriva incendiilor la meciul de fotbal C.F. Gloria 1922 Bistriţa – F.C.Otelul Galati.

Beclean - efectul termic proavoacă incendiu

Garda de Interventie Beclean din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita – Nasaud a intervenit cu doua autospeciale pentru stingerea unui incendiu, in localitatea Beclean. A ars: un pat de lemn. Cauza probabila a incendiului: efect termic. Interventia a durat douazeci de minute.

Bistriţa - ardere necontrolată pe drumu Dumitrei

Detasamentul de Pompieri Bistrita din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita – Nasaud a intervenit cu o autospeciala pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetatie uscata, in localitatea Bistrita, Drumul Dumitrei. Au ars: aproximativ 0,9 ha de vegetatie uscata. Cauza probabila a incendiului: focul deschis.Interventia a durat o ora.

Sângeorz-Băi - ajutor pentru bolnav acordat de SMURD

Garda de Interventie Sangeorz-Bai (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita – Nasaud a intervenit cu o ambulanta tip B2 pentru acordarea primului ajutor calificat unei persoane, in localitatea Sangeorz-Bai, si transportarea persoanei la Spitalul Orasenesc Nasaud. Interventia a durat o ora.

Leşu - persoană salvată de SMURD

Garda de Interventie Sangeorz-Bai (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita – Nasaud a intervenit cu o ambulanta tip B2 pentru acordarea primului ajutor calificat unei persoane, in localitatea Lesu, si transportarea persoanei la Spitalul Orasenesc Nasaud. Interventia a durat o ora.

Sângeroz-Băi - asistenţă calificată asigurată de SMURD

Garda de Interventie Sangeorz-Bai (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita – Nasaud a intervenit cu o ambulanta tip B2 pentru acordarea primului ajutor calificat unei persoane, in localitatea Sangeorz-Bai, si transportarea persoanei la Spitalul Orasenesc Nasaud. Interventia a durat o ora.

Bistriţa - ardere necontrolată pe strada Bradului

Detasamentul de Pompieri Bistrita din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita – Nasaud a intervenit cu o autospeciala pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetatie uscata, in localitatea Bistrita, strada Bradului. Au ars: aproximativ 0,5 ha de vegetatie uscata. Cauza probabila a incendiului: focul deschis. Interventia a durat treizeci de minute.

Năsăud - 0,2 ha de vegetaţie uscată, în flăcări

Sectia de Pompieri Nasaud din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita – Nasaud a intervenit cu o autospeciala pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetatie uscata, in localitatea Nasaud. Au ars: aproximativ 0,2 ha de vegetatie uscata. Cauza probabila a incendiului: focul deschis. Interventia a durat douazeci de minute.

Sângeorz-Băi - SMURD este "pe fază la solicitări

Garda de Interventie Sangeorz-Bai (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita – Nasaud a intervenit cu o ambulanta tip B2 pentru acordarea primului ajutor calificat unei persoane, in localitatea Sangeorz-Bai, si transportarea persoanei la Spitalul Orasenesc Nasaud. Interventia a durat o ora.

Recent Târlişua - ardere necontrolată în localitatea "Răcăteşti"

Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Tarlisua a intervenit pentru stingerea unei arderi necontrolate, in localitatea Racatesu.

Susenii Bârgăului - incendiu neutralizat de serviciul voluntar

Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Prundu Bargaului a intervenit pentru stingerea unei arderi necontrolate, in localitatea Suseni Bargaului.

Grupaj realizat de Ioan Lazăr

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5