Agendă bogată la Biblioteca Judeţeană “George Coşbuc”

Începând cu luna decembrie 2013 Biblioteca Judeţeană “George Coşbuc” – Secţia Împrumut pentru Adulţi şi Colegiul Naţional Liviu Rebreanu – clasele a X-a, coordonator prof. Adriana Scripeţ, desfăşoară parteneriatul Interferenţe Educative. Parteneriatul presupune o serie de întâlniri tematice între elevii claselor a X-a de la CNLR şi experţi din diferite domenii.
Temele intrate în dezbatere au fost stabilite prin consultarea directă a elevilor. În funcţie de interesul arătat pentru un anumit subiect s-a făcut un calendar al întâlnirilor. Tema Holocaustului a fost prima în topul cerinţelor şi a pus faţă în faţă 39 de elevi cu: preşedintele Comunităţii Evreilor din judeţul Bistriţa-Năsăud Fredi Deac, prof. Chiş Liviu prof. Luca Ioan şi managerul bibliotecii, Ioan Pintea. Această primă întâlnire găzduită de Sala Liviu Rebreanu a BJBN în data de 11 decembrie s-a dovedit a fi una extrem de emoţionantă. S-a prezentat istoria Holocaustului, soarta dramatică a evreilor bistriţeni din acea perioadă, iar la final au fost citite amintiri ale supravieţuitorilor Lagărului Auschwitz. În data de 29 ianuarie a avut loc cea de-a doua întâlnire, cu titlul Dialog Neconvenţional. Invitat special: psihologul Mirela Parker. Educaţie pentru sănătate a ocupat locul 2 în clasamentul solicitărilor elevilor fiind tratată în două serii datorită interesului major manifestat.

...................
Citiţi ediţia print

Comentarii

16/02/14 09:52
gogu

Profesorului Chis de la "Rebreanu" va trebui sa-i dati un miel de Paste, fiindca l-ati botezat "Liviu" in loc de "Silvius", cum se numeste.

17/02/14 08:37
Logu

Stai liniștit Gogule,îi vedea mielul când mi-oi vedea eu ceafa !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5